R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2008 Witam - po potężnych problemach z żywą skałą i Aptachą postanowiłem uśmiercić swoją skałę. Mam jej z 80kg - właśnie leżakuje na balkonie po wymoczeniu w słodkiej a potem w osmozie. Moje pytanie do was - czym zespoić takie wysuszone skałki w jedną całość?? Wiem że niektórzy używają jakiejś zaprawy budowlanej // ale jakiej ??? Oczywiście chodzi aby nie puszczała nic do wody i się oczywiście nie rozleciała. Z góry dziękuję za informacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TORPEDO 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2008 Jeśli chcaiłbyś uzyć cementu bez konieczności moczenia w ro to musiał byś uzyć kleju na bazie cementu "Thorite" - bardzo drogi i trudno dostepny w Polsce, natomiast skoro są to i tak martwe skałki to mozesz użyć cementu portlandzkiego czystego bez dodatków - jednak wtedy musisz wymoczyć taką konstrukcję w wodzie Ro, wymieniajac ja co jakiś czas i sprawdzając ph aż osiągnie mniej niz 8,5 ponieważ cement taki jest mocno alkaliczny, poza tym zupełnie bezpieczny dla rafy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2008 Możesz też użyć flexa i wiertarki i połączyć wszystko rurkami PCV... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2008 Balon - jak się nie uda to będziemy w kontakcie. Torpedo - dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2008 Spoko ,nie ma problemu namiary masz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2008 Mozna zastosowac takze mase Ceresit CR 65 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2008 słyszałem tez ze te szybkie ceresity np cx 5 tez się nadają Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Listopad 2008 Dziękuję za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
erni 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Grudzień 2008 Witam ,czy ten Ceresit CR 65 nie będzie reagował z słoną wodą ,pytam ponieważ szukam cementu portlandzkiego CEM 1 i nie moge nigdzie dostać ,może można by było zastąpić go tym Ceresitem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach