Skocz do zawartości
andy

Uszkodzone akwarium, fotki - reklamować czy naprawiać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

W dniu dzisiejszym dojechało do mnie akwarium zamówione kilka tygodni temu. Nie będę podawał firmy w której zamawiałem, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Akwarium uszkodzone raczej przy transporcie, defekt zauważyliśmy zaraz po rozpakowaniu. Uszkodzona szyba to tylni narożnik z szyby o grubości 15mm, w połowie zbiornika na wysokości ok 40 cm, do góry jest następne 40 cm. Długość uszkodzenia "odprysku" to ok 1 cm, głębokość ok 3mm - zapasu zostaje ok 12mm. Zbiornik ma ponad 1500 Litrów.

I teraz pytanie. Co z tym robić ?

Na miejscu został spisany stosowny protokół reklamacyjny. Bogu dzięki wykonawca nie dostał całej kwoty tylko jej część.

Odsyłać ? Czy szukać szklarza na miejscu - wyszlifować-  zalewać i żądać rekompensaty ? Wytrzyma ?

Co o tym myślicie ?

post-3112-0-85399300-1373733557_thumb.gifpost-3112-0-75346200-1373733565_thumb.gifpost-3112-0-26110100-1373733574_thumb.gifpost-3112-0-64188200-1373733580_thumb.gif

Edytowane przez andy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym wysłał fotki temu co robił akwarium .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na NR cztery minuty przed napisaniem posta tutaj napisles odpowiedz od szkarza. Wszyscy jednoznacznie twierdza zeby odeslac. Czy ty czekasz na odpwiedz "zalewaj i sie nie boj"?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

1500 litrów to kupa wody - nie ryzykuj i reklamuj. Ja bym tego zbiornika nie zalał.

PK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja bym nie odsylal, tylko wyslal fotki I niech koles przywiezie nowa szybe, wytnie stara I wklei nowa na mscu, bo wyslesz I po drodze znowu cos peknie czy odprysnie... Chociaz pewnie to nie realne :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi