andy 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Lipiec 2013 (edytowane) Witam. W dniu dzisiejszym dojechało do mnie akwarium zamówione kilka tygodni temu. Nie będę podawał firmy w której zamawiałem, zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Akwarium uszkodzone raczej przy transporcie, defekt zauważyliśmy zaraz po rozpakowaniu. Uszkodzona szyba to tylni narożnik z szyby o grubości 15mm, w połowie zbiornika na wysokości ok 40 cm, do góry jest następne 40 cm. Długość uszkodzenia "odprysku" to ok 1 cm, głębokość ok 3mm - zapasu zostaje ok 12mm. Zbiornik ma ponad 1500 Litrów.I teraz pytanie. Co z tym robić ?Na miejscu został spisany stosowny protokół reklamacyjny. Bogu dzięki wykonawca nie dostał całej kwoty tylko jej część.Odsyłać ? Czy szukać szklarza na miejscu - wyszlifować- zalewać i żądać rekompensaty ? Wytrzyma ?Co o tym myślicie ? Edytowane 13 Lipiec 2013 przez andy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Lipiec 2013 Ja bym wysłał fotki temu co robił akwarium . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Lipiec 2013 Na NR cztery minuty przed napisaniem posta tutaj napisles odpowiedz od szkarza. Wszyscy jednoznacznie twierdza zeby odeslac. Czy ty czekasz na odpwiedz "zalewaj i sie nie boj"? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Lipiec 2013 1500 litrów to kupa wody - nie ryzykuj i reklamuj. Ja bym tego zbiornika nie zalał. PK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2013 ok. w poniedziałek odsyłam do reklamacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
arc 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2013 ok. w poniedziałek odsyłam do reklamacji.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Lipiec 2013 Ja bym nie odsylal, tylko wyslal fotki I niech koles przywiezie nowa szybe, wytnie stara I wklei nowa na mscu, bo wyslesz I po drodze znowu cos peknie czy odprysnie... Chociaz pewnie to nie realne :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach