danio884 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Czerwiec 2013 Witam.http://www.aquario.pl/531-odpieniacz-bialek-ps-150-.html czy ten odpieniacz nadaje się do akwarium 54 bądź 114 litrów? Szukam taniego odpieniacza właśnie do powyższych litraży. No i kwestia sumpa.. Jest on wymagany przy tych litrażach? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danio884 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Czerwiec 2013 I spytam się który odpieniacz okazałby się lepszy. Powyższy, czy boyu wg 310 czy, resun sk 300? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Czerwiec 2013 (edytowane) Jeśli masz zdolności manualne dużo lepszym rozwiązaniem byłoby zrobienie samemu małego odpieńka na jakiejś małej pompce np. aquael circulator 500 4,4W Do tych na kostkę musisz doliczyć pompkę powietrza i częste wymiany kostek. Co do sumpa lub panela są bardzo przydatne, masz gdzie wpakować całe oprzyrządowanie i ewentualnie absorbery a w akwarium nie ma kabli i gadżetów Edytowane 23 Czerwiec 2013 przez k_bad Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Czerwiec 2013 Daruj sobie takie zabawki, szkoda kasy a wpływ na baniak coś takiego będzie miało mały. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danio884 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Czerwiec 2013 Tylko nie wiem, czy przy tak małym zbiorniku odpieniacz naprawdę jest potrzebny.. Przynajmniej przy tych cenach i rozmiarach.. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Czerwiec 2013 Ja osobiście uważam, że w małym litrażu wystarczą regularne podmiany i dobrze dobrana obsada. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
danio884 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Czerwiec 2013 2 krewetki, krab, kilka korali właściwie to na tych koralach najbardziej mi zależy. Wybaczcie tą ogólnikowość ale jak na razie próbuję "zorientować się w terenie" : ) Myślę że będę celował w korale miękkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Czerwiec 2013 Spokojnie dasz radę na podmianach. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach