Skocz do zawartości
220L_70L

Ocelaris coś nieteges...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam malutki problem z moim błazenkiem widzialem jak to on wpychal sie w zieloną trawe w moim akwarium i chyba sie poparzył albo coś mu sie stało. Opiszę to tak widzialem go wczesniej jak sie ocierał o Starburst Polyp (Briareum sp.) i se w nim grzebał itp itd skubał go i jakby próbowal w nim zamieszkac ...... polipy sie denerwowaly ale po czasie zaczely sie otwierac i wogóle nie przejmowaly sie "nemo". A teraz tj po 5 godzinach zachowuje sie otępiale. Jedyne co zauważyłem pod aktynikiem to ze jedna strona glowy jakby byla podrazniona i miała jakiąś białą plame czy to podraznienie i dlatego teraz dziwacznie sie zrywa albo nagle potrzasa w jedna strone głową >??? Prosze o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra pomoc nie potrzebna ..... okazalo sie ze skubany kopal w piach i wygarnial piasek .... WTF Błazenek...... Wyszlo na to iz szykuje ze swaoja pania gniazdo dla mlodych ..... a moze i na ikre odkopuje bok skalki i temu to sie pojawilo ...... obtarl sobie usta i bok od kopania w piachu ..... dopiero dzisiaj go na tym zlapalem ...... ale ocelariss z piaskiem ....??? :crazy:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I w koncu udalo mi sie go uchwycic nie mam lustrzanki wiec takim malutkim cyfrowym ciezko zlapac ostrość i to w morskim akwarium ...... to jest poprostu zart aby uzywac cyfrowki do morskiego..... sam sie o tym przekonalem...  a oto zdjecie wciaz nie jestem pewien czy on napewno ma to od piasku czy co ... martwi mnie .... niedlugo zaczne hodowac siwe wlosy....

post-3046-0-97837500-1370533397_thumb.jpg

.... POMOCY !!! :wallbash:

Edytowane przez 220L_70L

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wygląda to jak by było spuchnięte,bo piasek by się tak nie lepił,i piasek też nie jest fioletowy.

Ale nie wież dom końca co napisałem,niech znawcy się wypowiedzą :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Znalazlem sposób woda ro 2 minuty + kropla odinexu ..... co sie okazalo blazenek wypluł igły jeżowca a opuchlizna zniknela po kilku godzinach,.... igły były malutkie 3 mm i to z 5 sztuk ..... ??? Smacznego.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi