Kris313 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Witam chciałbym poprosić o poradę co do wybranych przezemnie akcesoriów do pierwszej solniczki o to mój wybrany zestaw : AKWARIUM PROFILOWANE 60X30X33 (54L) OśWIETLENIE 2x LAMPA 13W FRESH ODPIENIACZ BIAŁEK WAVE NIAGARA SKIMMER 280 JVP-101 POMPA CYRKULACYJNA 3000L/H GRZAŁKA TYTANOWA 150W Z ZEW. TERMOREGULATOREM BLUE TREASURE REEF SEA SALT 3,3KG ŻYWY PIASEK BIO-ACTIVE LIVE ARAGONITE WHITE 4,5KG bardzo bym prosił o ocenę czy ten zestaw ma sens !! Dziękuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Światło dałbym jednak lampę T5 na 2x24W i świetlówki ATI Blue Plus + ATI Aquablue special Daruj sobie to śmieszne urządzenie wave skimmer, szkoda kasy Grzałka wystarczy Ci spokojnie 50W, nie wiem po co chcesz aż tak wielką. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kris313 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Czyli odpieniacz białek jest niepotrzebny do małego akwarium ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Nie sądzę aby w morskim akwarium profilowane było dobrym pomysłem . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Będziesz miał tam pewnie dwa błazny i kilka korali miękkich, więc na dobrą sprawę nie będzie za bardzo co odpieniać, podstawa to regularne podmiany wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach