Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 zrobilem dzisiaj test na potas. wynik 350. chce podniesc do 410 chce zastosowac KZ http://erybka.pl/product-pol-5168-Korallen-Zucht-K-Balance-100-ml.html ktos dawkuje ? czy dawka opisana (1ml/25 gal dziennie) sluzy do utrzymania, czy bezpiecznego podnoszeńia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaS 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Maj 2013 Do podniesienia lepiej kupić strong wersje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Ja używam produktu od AF,dziennie by utrzymać 400 zakraplam 2-3 krople. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 dalekim od czegokolwiek od AF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 (edytowane) A dlaczego ? Mi może z solą nie wyszło,może mój błąd,ale do dziś używam reszty z preparatów i jest OK. Dla zmiany zainteresowałem się produktami KZ a tak w ogóle ostatni TOTOM wygrany przez Sebastka chodzi tylko na produktach AF. Edytowane 25 Maj 2013 przez inmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Mi przy pelnym Ballingu utrzymuje sie na poziomie 400. Stosuje Aquaforest. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Inmar, zupelnie nie mam zaufania do firmy na A Akwarium sebastka nie jest akurat dla mnie wyznacznikiem jakosci. moze sie podobac bo jest ladne, kolorowe etc.... obsadzone w wkiekszosci latwymi seriatoporami, montiporami, ladnie skomponowane i tyle. aaa... jeszce ladnie podkrecone zdjecia )) moze sie podobac. Ale tak naprawde te korale rosna przy sredniej jakosci wodzie wiec ... moze sie podobac ) poza tym zostalo wybrane, na dla mnie malo obiektywnym forum, przez jeszcze mniej obiektywne jury... )) wiec to jak dla mnie nie jest najlepszy przyklad z produktami AF mialem kontak w sasiedztwie i widzialem jakie cyrki potrafia wyczyniac, wiec podziekuje i nie ryzykuje Chyba pojde w tego KZ-ta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Niejeden z nas 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 (edytowane) To ludzie a nie preparaty wyrzadzaja zlo w zbiornikach. Sushi dawaj konkrety, bo zewszad slysze jakie one sa be a nikt nic nie mowi konkretnego. Edytowane 25 Maj 2013 przez Niejeden z nas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotrmatusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Maj 2013 Tym KZ przy 300 litrah nic nie zrobisz , tylko strong jest wstanie podnieść Ci potas . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2013 Na podbicie Strong, później do utrzymania może być zwykły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2013 Ja uzywam tylko preparatow KZ i pobijalem zwyklym w mojej 350ce z 390 do 440, teraz co 2-3 dni wlewam 2ml Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2013 no wlasnie mam 350, chce podniesc na 400-410 chce przez tydzien dozowac po 2 ml dziennie i zobacze po tygodniu jaki to bedzie mialo efekt. jaka dawka podbijales z 390 na 440 ? zastanawiam sie, czy zbyt szybkie podbicie nie popali tipow akropor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2013 Ja z 350 do 400 doszedłem podając dziennie rano i wieczorem po 5-10 kropel K z AF bez problemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2013 ja czesto jestem niecierpliwy :-) 3-4ml , na drugi dzien pomiar - i tak do skutku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Maj 2013 (edytowane) Chciałem ostatnio kupić z Red Sea test w komplecie stront,jod i potas,ale nie było.Dotychczas używałem test na potas z Salifierta,ale mi się właśnie skończył.Szkoda,że wcześniej nie pomyslałem o zakupie bo miałbym porównanie co który pokazuje. Edytowane 26 Maj 2013 przez inmar Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach