Skocz do zawartości
adam lewicki1

Kilka fotek akwarium Marcina z Leszna

Rekomendowane odpowiedzi

Podoba mi się, lubię różnorodność, przydałyby się jakieś parametry techniczne baniaka.

Jakie jest światło.

Patrząc po innych koralowcach, to żółta Acropora chyba niedawno kupiona ?

Na temat twoich niefoto, to nie będę się wypowiadał, są tu na forum specjaliści...

Ogólnie podoba mi się, mieszanka różnych koralowców.

W naturze też odbywa się walka, gatunki ekspansywne próbują zdominować inne gatunki.

I to jest piękne, taka jest natura.

Ogólnie jestem bardzo za taka koncepcją.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne,ciekawa mieszanka korali i kolorów.

Zawsze podobała mi się fioletowa Pseudopterogorgia bipinnata.

Przykład gorgonii z pięknym kształtem, kolorem, który cieszy oko oraz fotosyntezującej.

Podobało mi się dopóki nie zobaczyłam Swiftii i usłyszałam tylko swoje "ałaaa"

@ Jarosław właśnie wypowiadaj, przecież wiesz w czym rzecz...

Bo po ostatnim "czepianiem się" lub jak kto woli "prowadzoną krucjatą"

Boje się wypowiadać bo wszyscy bedą sie zachwycać a tylko niektórzy wielbiciele niefoto bedą widzieć dziure w całym, i tylko po cichu myśle "objedzie mnie czy nie, a może jednak bedzie chciał/a czegoś się dowiedzieć, poprawi warunki swojemu podopiecznemu".

Mam nadzieje, że Marcin z Leszna odwiedzi aqua- reef i opowie więcej o swoim zbiorniku, czekam z niecierpliwością.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mi tam się wasze krucjaty bardzo podobały, przynajmniej można było się czegoś dowiedzieć.

Ja nie hoduję niefoto, wiec nie chcę się wypowiadać, bo moja wiedza jest tylko teoretyczna.

A teorie może zdobyć każdy.

Pierwszeństwo maja praktycy:)

A Ty, masz jak najbardziej prawo wypowiadać się, bo wystarczy spojrzeć na twoje zwierzęta, a czytający powinien być wdzięczny za tą wiedzę.

Jak patrze na takie akwaria to jednak przez sps-owe zaślepienie przebija chęć hodowania w akwarium falujących miekasów, lps-ów, sps-ów, ukwiałów i wielu innych zwierząt morskich.

Ale pogodzenie tego wszystkiego to chyba tylko marzenie, bo one się jednak zwalczają nawzajem.

Dlatego przyjąłem ostatnio postawę, że nie ingeruję za bardzo w ustawienia zwierzaków, oprócz ich preferencji, światło, cyrkulacja itd.

I tylko jeśli ewidentnie się parzą lub zarastają, nie pozbywam się dzikich grzybków, zoantusów, uważam ze to wszystko jest potrzebne, zdrowe koralowce świetnie sobie radzą i to jest ciekawe.

Oby więcej tak różnorodnych baniaczków było.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

za różnorodność wielkie brawa, tylko tak dalej ( pewnie jakaś przeprowadzka bedzie jak sie wszystko rozrośnie;]) pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bardzo ładne :good:mam nadzieje ze kiedyś moje akwarium będzie tez tak wyglądać

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi