Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2013 a no wlasnie .... hanki bazuja na "przeswietlaniu" podanej probki wizaka swiatla. roztwor wodny po przeplukaniu wegla jest raczej nieklarowny ale ze wzgledu na czasteczki w nim zawieszone a nie w zwiazku ze zmiana barwy roztworu w wyniku reakcji chemicznej. czyli wg mnie to niewlaciwa metoda pomiarowa. ten pyl weglowy ktory jest w roztworze powoduje inne odbicie ale ma to zwiazek z wlasciwosciami fizycznymi a nie chemicznymi. sprobuj zmierzyc te fosforany ale testem chemicznym a nie "fizycznym" sam jestem ciekawy wyniku. ja uzywam FM ale mocze go 24 godziny i zalewam wrzatkiem zeby otworzyc pory w brykiecikach a nie po to, zeby plukac fosforany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2013 Spokojnie,węgiel w ten sposób sprawdzałem,że wyjęty węgiel wkładałem do innego pojemnika i zalewałem wodą RO,badana woda była kryształowa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Grudzień 2013 Marek, zmierz wode testem chemicznym ten pyl weglowy naprawde jest bardzo brobny i wzrokowo tego nie sprawdzisz. w herbacie tez nie widzisz czastek barwiacych .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach