buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2013 (edytowane) Mam pytanko, co lepsze AP600 czy ATI bubblemaster 200 ? Obecnie mam AP600, ale albo nie poytrafie go ustawic, albo cos jest z nim nie tak... A jest okazja za okolo 500zl kupic ATI, mam 450L w obiegu... Kupic czy zostawic AP ? Do dzisiaj musze dac odpowiedz... Dzieki wielkie za pomoc Edytowane 15 Kwiecień 2013 przez buczi82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2013 ATI po lekkim tuningu podobno jest świetny ,AP 600 wydajnościowo chyba słabszy. Miałem APF na pompie tunze i to był chyba jeden z najlepszych odpieniaczy jakie miałem. Zapytaj Seba o ten tuning , on chyba coś tam kombinował. Osobiście wybrał bym ATI Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2013 bierz ATI kaprysny ale buzo lepszy moim zdaniem niz APF Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2013 ATI bierz, sprawdź tylko w jakim stanie jest kabel, w miejscu jak wchodzi do pompy. Pamiętaj, że mesh trzeba częściej czyścić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2013 Ok dzieki biore go Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Kwiecień 2013 (edytowane) Edytowac nie moge, tak wyglada kabel Czyli brac tak ? Bo jutro kuriera bede zamwaial Mariusz Seb chyba nie chce sie podzielic tuningiem Mam nadzieje ze bub(b)la nie kupie Jeszcze jedno pytanko mam, czy tam wylot z odpieniacza jest pod woda ? Jest jakas granica zanurzenia ? Bo przy AP nie ma zadnej, nie wiem jak bedzie w przypadku ATI ? Edytowane 15 Kwiecień 2013 przez buczi82 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 Juz znalazlem tunning na NR, jest tam link do AR, ale nie ma tego tematu tutaj, nie wiem dlaczego... W takim razie jutro go wezme, napiszcie ewentualnie czy ta pompa jest ok Dzieki i juz nie zasmiecam, sorka ze pod postem, ale nie mozna edytowac :/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 Dziwne że Seb nie chciał Ci pomóc ?! Tutaj na forum jeszcze ktoś miał to pienidło i pamiętam że była rozmowa o tym modzie. Jak sobie przypomnę to dam znać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 Tutaj jest caly opis jak to zrobil: http://nano-reef.pl/topic/17875-odpieniacze-ati-tuning/ tam jest tez link do AR, ale nie dziala Mimo tego szkoda ze nie ma fotki w ktorym mscu wiercil w korpusie, w razie czego jakby mi sie tez rurka ulamala :/ chociaz mam nadzieje ze nie... I mam kolejny problem bo poziom wody w komorze bedzie 25cm, moze na 10cm uda mi sie go podniesc wyzej, ale nie wiem jak bedzie z mscem, mam nadzieje ze cos wykombinuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 Kupiony Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 chodzi o rozwiercenie wnetrza rurki, do zaciagu powietrza a dokladnie tej czesci, ktora jest wklejona w pompie. w oryginale ta rurka ma wewnetrzna srednice cos kolo 3 czy 3,5 mm mi udalo sie ja rozwiercic do 6 mm. ilosc powietrza zasysanego diametralnie wzrasta. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 Dodam, że kabel wygląda ok. Co do tuningu, to dokładnie to o czym wspomniał Sushi, czyli rozwiercenie miejsca zasysu powietrza przez pompę. Dodatkowo polecam małe zanurzenie. Toczyły się jeszcze dyskusje o skróceniu wewnętrznej rury, miałem to u siebie, ale czy to wpłynęło na wydajność? Nie jestem w stanie odpowiedzieć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Kwiecień 2013 Tak zrobie, Seb mi napisal ze rozwiercenie rury w korpusie po czasie nic nie daje...<br />Problem bedzie z zanurzeniem, obecnie by bylo 25cm ale postaram sie zmniejszyc do 15cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 przy 25 nawet nie zaciagnie powietrza. postaw do tak, zeby pompa byla max 15 cm pod woda a najlepiej tak, zeby byla ledwo zanurzona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 Bez przesady, dzialac bedzie dzialal, ale malo powietrza zasysal, jak pisal Seb przy 25cm zaciagnie 300 po tunningu 600, a jak sie podniesie wyzej to juz leci Postaram sie zeby bylo na max 15cm, malo msca w szafce, a sumpa nie da rady teraz juz przerobic :/ za duzo zabawy ehhh kto wiedzial ze bede odpieniacz zmienial Jak przyjdzie to sie zaczne bawic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 (edytowane) mialem ten odpieniacz ponad rok i mowie Ci, ze nie zaciagnie ten odpieniacz najlepiej by pracowal gdyby zanurzony byl tylko do wysokosci przykrycia wlotu wody Edytowane 17 Kwiecień 2013 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 No tak nie dam rady zrobic :/ Za malo msca w szafce, ja mam nadzieje ze uda mi sie podniesc o 10cm wyzej co polecasz zeby podlozyc pod odpieniacz, jakas kratka, pudelko z dziurami, nie wiem... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Kwiecień 2013 mialem odwrocony koszyczek z practicera za 3,50 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach