Skocz do zawartości
andy

Akrylowa TUBA - nada się na morszczyznę ?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy ktoś z Was miał styczność z akwarium akrylowym ?  Dzisiaj zauważyłem ciekawy zbiornik w serwisie aukcyjnym... Jak myślicie można to zaadaptować pod morskie ?

http://allegro.pl/akwarium-akrylowe-300l-morskie-slodkowodne-i3151846717.html

Edytowane przez andy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niby fajny, ale w takiej tubie to chyba niewiele da się pooglądać, ze względu na zniekształcenia obrazu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kolego miałem kiedyś takie tylko że z całego koła i jakoś nie zauważyłem żeby z nie kształciło oczywiście z racji na to że jest wygięte jak soczewka obiekty w środku które zajmują 80%szerokości mogą być przekłamane lecz ryby które są wielkości dłoni już nie ma szans jeśli by tak było to przy czyszczeniu szyb (akrylu) bał bym się swojej dłoni z czyścikiem hihi

ps. najczęściej wypowiadają się negatywnie ci co nigdy nie mieli okrągłego akwarium a doświadczenie mają z jakiejś szklanej 3L kuli wygiętej w każdą strone

Sorry silver200 nie odbieraj tego jako atak

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z akrylem nie miałem styczności, ale skoro pytasz czy da się zaadaptować ten wynalazek na morskie, to oczywiście ze się da, wszystko się da :)  Widziałem kiedyś w necie akwarium w butelce, wiec jak się chce to można wszystko :D Wracając do zbiornika o który pytasz, ja bym go nie kupił z jednej podstawowej przyczyny, głębokość 55cm w morskim to zero głębi, a przy takim kształcie zbiornika to już chyba będzie całkiem kiszka :down:

Edytowane przez Piotr34

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jeszcze jednym minusem jest to że akryl jest bardzo podatny na zarysowania tak jak pisałem miałem podobne cudo i dlatego sprzedałem

ps.bardzo ciężko jest też zrobić jakąś fotke zwierzaka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi