Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2010 Od kiedy kupiłem brzydala problem praktycznie przestał istniec:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2010 kurcze też poszukuję tego brzydala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2010 @Bigwalker ma rację mam brzydala w każdym zbiorniku, aiptasi było mnustwi a brzydal załatwił sprawę. Przy nim nic nie odrasta Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2010 a ja kupiłem helmona , pomogło w 100 % . Kolega z tej samej dostawy też kupił i też pomogło . Tylko jest jeden problem , gustuje tylko i wyłącznie w oczliku . Oczywiście piszę o moim egzemplarzu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2010 Chelmon u mnie raczej odpada, mam trzy pokolce - borsuka, żółtka i hepatusa. Była by straszna walka, a brzydala nie ruszą raczej . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszd 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2010 U mnie radzi sobie Lysmata wurdemanni jedna sztuka mam ją 2 lata i dopiero po jakimś roku aiptasia zaczęła znikać. Wcześniej kwaskiem je likwidowałem . pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Czerwiec 2010 Trudno powiedzieć :-) Ogólnie mam hepatusa strasznego zabójce, i nawet jak wpuściłem veliverum większą od niego to próbował zawojować , helmona tez próbował przestraszyć ale to mu się nie udało . To jest ryba dosyć spokojna pływająca własnymi chmm ścieżkami. Ale oczywiście nie namawiam . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2010 czy usuwacie wielkie aiptasi? z tyłu skały zachował się wielki egzemplarz tak 4 cm kielicha mam wurdemani i małych nie ma on może być grożny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomas kay 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2010 Witam Jak to często bywa, są dwie szkoły postępowania. Jedna uczy żeby takich okazów nie ruszać jeśli nie szkodzą innym koralom, bo nie daj boże podczas usuwania się podzielą... a z takiego okazu to 10 takich ok. 0,5cm mógłbyś stworzyć. Druga szkoła mówi żeby usuwać jak najbardziej bo nie daj boże sama się podzieli, albo coś w akwa ją uszkodzi i rozsieje po baniaku. Ja generalnie jestem zwolennikiem napalmu... Nie ma we mnie wybaczenia:D Właśnie po miesiącu spokoju u siebie namierzyłem 4 nowe sztuki. Zrobię im takie Boże Narodzenie że popamiętaja:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Grudzień 2010 @Bigwalker ma rację mam brzydala w każdym zbiorniku, aiptasi było mnustwi a brzydal załatwił sprawę. Przy nim nic nie odrasta U mnie była podobna sytuacja. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach