Expressive 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2013 Chciałbym wam przedstawić proces powstawania mojego pierwszego akwarium. Liczę na pomoc i porady Zbiornik: 55x40x35h - 6mmFiltracja: FZN-3, nie wiem co tam umieszczęOświetlenie: Aquel Decolight 55W (3x 20000K + 2x10000K)Ogrzewanie: Hydor Protherm 50WPodłoże: Bio Active Aragonite 9kgLR: 7,5kgSól: Instant Ocean (przez pierwsze 2 miesiące, później zobaczymy)Cyrkulacja: Hydor Pico Evo Mag 1200 + 1200l/h z kaskadyParametry: -Inne: Testy JBL i Salifert, Hydrometr JBL, RO+DI.Zwierzęta: w tej chwili brak planów, na pewno korale miękkie.Trochę zdjęć z przygotowań.. Skręcanie i oklejanie szafki, szef musi wszystkiego sam doglądnąć.RO:Lampki:Hydrometr i podstawowe testy:Test jakości soli I jeszcze FZN-3, dość spory ten filtr, myślałem że będzie o 1/3 mniejszy Szkło:Zalane, skała i 49L wody z działającego zbiornika. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Marzec 2013 No i pięknie czekamy na dalsze relacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Expressive 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2013 Po wsypaniu piasku i zmianie ułożenia skał..Front przy świetle 33W:Front 2x aktynika:Zdjęcia z wczoraj, a dzisiaj w ciągu dnia pojawiły się glony zielone/brązowe - na wylocie kaskady oraz na piasku. Dobry znak czy raczej przeciwdziałać w jakiś sposób póki jest ich mało? Zasolenie 1,024 KH 10 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Marzec 2013 (edytowane) To znak że dojrzewanie się zaczyna Sympatyczne ułożenie skały Ale całość szpeci pompa z kręciołkiem na końcu Edytowane 25 Marzec 2013 przez mariuszduch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach