dcieslik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2013 Jak w temacie, muszę połączyć 3 programatory i jeden zasilacz 12V pod zasilanie 220V. Są jakieś kostki albo coś innego co mi rozdzieli prąd, z zachowaniem bezpieczeństwa? edit: Po przemyśleniach jednak nie będzie zasilacza na DIN więc tylko trzy programatory muszę połączyć. Propozycje z linkami do "cosiów" mile widziane. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2013 "Wago" niewiem czy dobrze napisałem Dwa po cztery potrzebne są dla tego układu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
k_bad 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 A czy nie można to tak połączyć za pomocom zwykłych mostków z kabla? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 A dlaczego nie chcesz wykorzystać styków programatorów, łącząc je jeden od drugiego? Bo rozumiem, że chodzi o zasilanie programatorów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcieslik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 Bo nie wiedziałem, że tak można, czyli by rozwiać moją niewiedzę. Do pierwszego programatora doprowadzę zasilanie, później od pierwszego dwa kabelki do drugiego i od drugiego tak samo połączyć się z trzecim? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcieslik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 (edytowane) Co by za wiele nie kombinować i by to w miarę porządnie wyglądało zakupiłem takie coś do rozdzielenia. Edytowane 12 Marzec 2013 przez dcieslik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kaperos 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 Ok. Zworka którą kupiłeś jest spoko. Tylko teraz jest pytanie jakie będziesz miał łączne obciążenie ( pobór ) prądu na tych czterech urządzeniach. Może się okazać że będzie wyrzucało bezpiecznik. Pamiętaj pod jeden obwód 230 V można podpiąć ( bezpiecznie ) do 2 kW. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2013 Jak rozumiem, kupiłeś 2szt. No bo jedną, to możesz ładnego spiniola zrobić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dcieslik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Marzec 2013 (edytowane) Tak są dwie sztuki, osobno na każdy przewód, a podłączone będzie łącznie 250W oświetlenia, każdy programator dla osobnego statecznika. Tak to wygląda. Edytowane 14 Marzec 2013 przez dcieslik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach