buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Marzec 2013 Wlasnei ile komor dac w sumpie, zaraz chce isc do garazu i zaczac wklejac przegrody i teraz nie wiem, jedni pisza ze dwie inni ze trzy... Pytam tutaj i na sasiednim, bo nie wszycy sa na Sea Wymiary sumpa to 60x37x38h W pierwszej bedzie splyw i odpieniacz AP600, w drugiej mialy by byc jakies filterki z pelletamii, weglem lub w przyszlosci DSB i na koncu powrot... Pierwsza okolo 25cm, druga pozostalosc z trzeciej, trzecia okolo 10-11cm do tego by byly po trzy przegrody na szerokosc paczki fajek, czyli okolo cos po 5cm z kazdej strony, wiec srodkowa by byla okolo 15cm... Nie wiem czy warto ja zrobic czy zrobic tylko dwie, prosze o wasze opinie bo za chcile chcialbym isc kleic... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2013 Ja byłm dał tylko 2 - spływ, odpieniacz filtry, oraz komora na pompę obiegową. Ew pokusił się o pompę zewnętrzną i wtedy 2 komory - na odpieniacz i druga na filtry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2013 W tej chwili jest tendencja do dwóch komór. Wynika to z tego, że im większe komory, tym większa ich możliwości konfiguracyjne. Sam mam 3, ale teraz zrobiłbym chyba 2. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2013 Jeszcze nie wklejam, czekam na wiecej odpowiedzi... Co do trzech to jak przegladam tematy to wiecej z trzema komorami, mam jeszcze troszke czasu wiec poczekam i zobacze co inni napisza Dzikei za odp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2013 Przy tej długości sumpa rób dwie komory. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Marzec 2013 I tak zrobie, dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2013 Jeszcze jedno pytanko odnosnie filterka z pelletami, gdzie dac pompke do kulek, powrot idzie pod pompke podajaca odpieniacza, a gdzie dac pompke od kulek ??? Dac pod splyw, moze do drugiej komory, a moze ogolnie do komory z odpieniaczem ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2013 Nie ma większego znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
buczi82 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Marzec 2013 Oki dzieki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach