artak_pl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 HELP!!! Odpaliłem dziś nowy przelew tak dla testów z małym sumpem i wszystko fajnie działa tylko mam problem z obiegiem wody. Po odłączeniu pompy poziom wody w akwarium ciągle spadał bo woda cofała się rurką powrotu do akwarium bo była zamontowana poniżej lustra wody. Jak rozwiązać ten problem nie podnosząc jej nad lustro wody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 na poziomie wody którą chcesz utrzymać w akwarium w rurce którą pompujesz wodę a w momencie wyłączenia pompy woda cofa się do sumpa należy wywiercić otwór fi ca 6 mm żeby układ się zapowietrzał. wtedy nie spadnie więcej wody jak może przyjąć sump. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
artak_pl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 (edytowane) Wszystko jasne. Wielkie dzięki !!! Edytowane 24 Luty 2013 przez artak_pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2013 na poziomie wody którą chcesz utrzymać w akwarium w rurce którą pompujesz wodę a w momencie wyłączenia pompy woda cofa się do sumpa należy wywiercić otwór fi ca 6 mm żeby układ się zapowietrzał. wtedy nie spadnie więcej wody jak może przyjąć sump. A to jak bedzie otwór 5mm to juz nie zadziała? Hehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2013 Robert. Czepiasz się. Chodzi o zasadę. A poza tym 5 mm szybciej zarośnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adam_s 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2013 Mam na obudwu wylotach wody do akwarium otwory fi 4mm. Od ponad pół roku niczym nie zarosły i system działa. Przy braku zasilania woda spada tylko do poziomu ząbków grzebienia czyli ok 1,5 cm jak grzebień jest czysty oczywiście (około 30-40 l). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach