Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 Witam Wszystkich. Dręczy mnie jedno pytanie: Po jakim czasie + - z ikry Pretapogon kauderni wylęgają sie larwy? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 (edytowane) Samiec powinien nosić ikrę w pysku około 3 tygodni Edytowane 24 Luty 2013 przez BAU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 BAU - Wiem ale ciekawi mnie po jakim czasie następuje wyleg. Moja para ma problem z wynoszeniem młodych. Przyczynę znam ale trudno jej zaradzić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 Tego nie wiem. Raczej trudno zajrzeć rybce do pyska. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Luty 2013 (edytowane) Pod koniec trzeciego dnia napewno zarodki mają już oczy. tyle udalo mi sie zaobserwować. Ale niestety często ostatniuo wyjeżdzałem i nieudalo mi sie zaobserwować momentu wylęgu.. Ciekawe czy ktoś z forumowiczów to ustalił Edytowane 24 Luty 2013 przez Amfiprion Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mareko1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Kwiecień 2013 U mnie dokładnie po 4 tyg. i jednym dniu zdecydowałem się "pomóc" samcowi wypluć młode z pyska poprzez odłowienie go do kotnika. Młode wypluł, niestety długo nie pożyły. Podejrzewam, że za wcześnie chciałem mieć narybek . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Maj 2013 Mareko1 a ile czasu żyły ile ich było i czym karmiłes? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach