danek69 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2013 Witam Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z pompą Aqua Nova NCM-3500 ? Jak się sprawuje ? - przepływ 3500l/h - pobór mocy tylko 25W - wysokość podnoszenia 3m Cena w sklepie u mnie na wsi ok 290 Pln W porównaniu do np : Aquarium Systems New Jet 3000 Wydajność 1200 - 3000l/h Wysokość podnoszenia 2,9m Zużycie energii 55W Cena w sklepie u mnie na wsi ok 250 Pln Różnica w cenie to tylko 40 złotych a miałem możliwość sprawdzenia ich w sklepie na moment i Aqua Nova NCM-3500 jest mocniejsza , cichsza (ale to może być tylko wrażenie spowodowane innymi pompami pracującymi dookoła), zużywa tylko 40% energii New Jet 3000 (sprawdzone z miernikiem) i też jest przeznaczona do pracy w solance. Wiem że to pompka do fontanny (albo oczka wodnego) ale..... no właśnie gdzie jest ten haczyk że nigdy nie widziałem jej u nikogo w zbiorniku ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Fischer1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2013 Na stronie przedstawiciela na Polskę stoi, że nadaje się do słonej wody - sam się zastanawiałem nad tąnajwększą 10000 ale będzie w Polsce koło kwietna (chyba, że jest u Ciebie w sklepie - jak byś mógł sprawdzić?) Myślałe, że haczyk jest w zaniżonym zużyciu prądu ale mnie wyprowadziłeś z błędu Aqua Nova robi też fajne mniejsze pompki na ceramicznych ośkach - nie wiem jak z żywotnościątego sprzętu ale czas to sprawdzić A co do NJ miałem 6000 - na etykiecie pobór prądu 70 a na mierniku 140 W - więc postanowiłem coś z tym zrobić bo 140W x 24h x 30 dni to mięsi ęcznie jest już nakulany niezły rachunek - jak zlikwodowałem akwarium to dopiero zobaczyłem ile za prąd płaciłem dodatkowo miesięcznie Witam Czy ma ktoś jakieś doświadczenia z pompą Aqua Nova NCM-3500 ? Jak się sprawuje ? - przepływ 3500l/h - pobór mocy tylko 25W - wysokość podnoszenia 3m Cena w sklepie u mnie na wsi ok 290 Pln W porównaniu do np : Aquarium Systems New Jet 3000 Wydajność 1200 - 3000l/h Wysokość podnoszenia 2,9m Zużycie energii 55W Cena w sklepie u mnie na wsi ok 250 Pln Różnica w cenie to tylko 40 złotych a miałem możliwość sprawdzenia ich w sklepie na moment i Aqua Nova NCM-3500 jest mocniejsza , cichsza (ale to może być tylko wrażenie spowodowane innymi pompami pracującymi dookoła), zużywa tylko 40% energii New Jet 3000 (sprawdzone z miernikiem) i też jest przeznaczona do pracy w solance. Wiem że to pompka do fontanny (albo oczka wodnego) ale..... no właśnie gdzie jest ten haczyk że nigdy nie widziałem jej u nikogo w zbiorniku ? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach