AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 Czesc Czy możecie podpowiedzieć jakis patent co do filtra na rowe lub wegiel ? Chodzi o przepływowy filtr - tak aby jego skutecznosc byla najwieksza. Mam niby filtr skimz (co za gówno) - ale ładując rowe i dając wiekszy przepływ, mam połowe rowy w zbiorniku. Jeżeli zatrzymuje pompe to rowa cofa sie do rurki w filtrze i jest pozamiatane - nie ma przepływu..... Jakieś propozycje (nie pytam o skrpete...) ???? Adrian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 A gąbki w filtrze masz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 w komplecie nie bylo.... a maja być ??? P.S załamka dopiero co sump sprzątalem - teraz jest CZARNY... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 nie wiem czy powinny być ale to raczej standardowe wyposażenie filta:) bez gąbeczki będzie ciężko:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 a skarpet, ktore rowa daje do opakowan swoich produktow kolega nie uzywa ? w skarpete i do filtra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 Nie poto rowa ma byc w filtrze fluidyzacyjnym żeby była w skarpecie a poza tym z tego co pamiętam rowa dodaje skarpetki tylko do węgla. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pa_blo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 W skimz powinny byc dwie gąbki ja przynajmniej tak mam i rowa siedzi sobie grzecznie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 ja dostaje zawsze w obu produktach i tak tez laduje do przeplywowego. mi dziala i sump mam czysty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AdrianPotocki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Luty 2013 gąbek nie miałem Musze dociąć.... ..... no i znowu posprzatac sump Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2013 (edytowane) ja mam fluidyzacyjny DD bez gąbek i nic się nie cofa ,dlaczego ma się cofać medium filtracyjne ? filtr skimz ? jaki ??? Edytowane 19 Luty 2013 przez robi59 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2013 (edytowane) Ja mialem tez filtr DD. DD na swojej stronie pisze aby nie wsadzac gornej gabki - jedynie dolna. Clue filtra do rowy to jego wysokosc. Osobiscie dolna gabke robilem profilaktycznie przycinana do 1/3 grubosci. Jak masz wysoki filtr i malo wkladu to przy odpowiednim przeplywie cale zloze lata i drga ale nie wylatuje z filtra. Ja w filtrze mialem jakie 3-5cm wkladu a reszta czyli okolo 40cm to slup wody. Dodatkowo przy stracie swiezego wkladu zawsze tlumie przeplyw i otwieram go powoli aby nie bylo strzalu. Na wylot z filtra daje na chwile skarpete aby pierwszy pyl zebralo. Z tego co kiedys rozmawialem z K.Trycem to tez tak robil. Edytowane 19 Luty 2013 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach