Skocz do zawartości
sivczenko

Tyskie 300 literków :)

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie :) przyszedł czas na pokazanie mojego kawałka oceanu :), ale za nim to zrobie chciałbym podziękować człowiekowi bez którego " moje marzenie" nie spełniło by się a na pewno nie tak szybko :). Gość z tego forum sam chciał pomóc i to była tylko jego dobra chęć pomocy której ja potrzebowałem a byłem z tego całkiem zielony !!!. Za każdym razem odpowiadał na moje głupie na pewno pytania biorące się z niewiedzy, nigdy nie odmówił i nigdy nie powiedział nie mam czasu. Śmiało mogę powiedzieć że to on zaprojektował mój zbiorniczek ja tylko podałem wymiary :) Sam bym tego nie osiągnął a to była dobra szkoła dla mnie i na pewno wiem duuuzoo więcej niż wiedziałem z tematyki morskiej... Dodam jeszcze tylko tyle ze gość ma niesamowitą wiedze i przez gg potrafi znaleźć przyczynę problemu w moim słoiku :) PIOTR DZIĘKUJĘ CI ZA TO i myśle żę kiedyś się odwcięcze !wiem że DZIĘKUJE to za mało .... :) Pozdrawiam Cię

a oto moje cacko :)

Akwarium 100/60/50 --- 300l

Sump 65/25/39 --- 65l (2 komory)

Obiegówka New Jet 4500

Odpieniacz APF 600 na pompie tunze 9410

Cyrkulacja 2x JVP 102

Oświetlenie 4 x 39 w w lampie

grzałka 150w z termostatem

Żywa skała 20kg

Cała hydraulika na fi 32

Akwarium zalane 8 lutego tak więc teraz sobie dojrzewa i czeka na swoich lokatorów :) a o to kilka fotek

post-2311-0-84182200-1361109970_thumb.jpg

post-2311-0-98860600-1361110020_thumb.jpg

post-2311-0-67787100-1361110039_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to pogratulować tylko wypada koledze i czekać przy dojrzewaniu. Możesz napisać coś o Twojej wizji poprowadzenia tego "300 litrów Tyskiego" :D

Edytowane przez adam_s

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też w pierwszej chwili pomyślałem o piwku.

Życzę cierpliwości

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cześć

Ja nie projektowałem, tylko doradzałem jak to do kupy poskładać. :D Życzę cierpliwości, bo na pewno będzie potrzebna na początku. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam to znowu ja i mój Tyskie .. :P mam pytanko odnośnie obsady do mojego zbiornika.Chciałbym abyście podpowiedzieli co i jak:) przygotowałem sobie liste rybek które najbardziej mi się podobają i chciałbym posiadać ale jest to wyłącznie kierowaniem się wyglądem i barwą tak więc może być to nie celne, dlatego proszę o rade co mogę i czego nie no i ile : CHELMON ROSTRATUS

AMPHIPRION OCELLARIS

OSTRACION CUBICUS

DENDROCHIRUS ZEBRA

CANTHIGASEK JANTHINOPETERA

CANTHIGASTER VALENTINI

CHAETODON SPECULUM

PARACANTHURUS HEPATUS

SALARIAS FASICATUS

SIGANUS VULPI

Dajcie znać ile w ogóle mogę trzymać rybek w 300 l Tyskiego :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O Hepatusie i Chetoniku zapomnij masz za małe akwarium, po za tym Chetonik nie jest reef safe, bedzie podjadał polipy korali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

na 300 litrow to lepiej znajdz sobie jedna, dwie sztandarowe ryby i jakies dopelnienie w drobnicy. lacznie 6-7 sztuk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sushi to jak możesz to podaj mi jakąś obsade którą mógłbym trzymać w swoim litrażu :) podaj mi nazwy ryb a ja sobie sprawdzę oki ? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi