JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2013 Witam Mam pytanko , czy ktoś na tym forum ma poniższy reaktor . Jesli tak to prosił bym bardzo o podanie jaka jest wysokość samej rury oraz jaka jest Srednica.Z góry dziękuję za pomoc. http://www.reefspot.pl/sklep/product.php?id_product=1674 Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2013 (edytowane) JerzyB to w sumie nie ma znaczenia. Te parametry możesz dobrać sam do ilości wkłądu w litrach które chcesz tam umieścić. Wylicz sobie ze wzoru na objętość walca ile ci wkładu wchodzi w reraktor i będziesz wiedział czy ci styka Obstawiam że rura to coś koło 200-250mm a wysokość około 40-45cm. czyli dla 200'ki z 10litrów zasypu wejdzie jak odejmiemy od dołu do sita i z góry odejmiemy margines. I chyba tak jest bo A-S sprzedaje same rury 200mm, 250mm i 300mm i tak tez nazywają się reaktory więc nazwa pewnie od średnicy rury reakcyjnej. Swoją drogą uważam że mocno przekombinowana konstrukcja - ale to tylko moja opinia. Edytowane 17 Luty 2013 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
JerzyB. 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Luty 2013 @smithpl Wielkie dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Kwiecień 2013 Zgadzam się z Marcinem, bardzo dużo pieniędzy za stosunkowo mały pojemnościowo reaktor. Żeby go uruchomić jeszcze trzeba sporo osprzętu dokupić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Kwiecień 2013 sprawdźcie sobie lepiej czy ta firma w ogóle działa, bo wiem że są ostre problemy z kontaktem ludzi, którzy pokupowali redskim'y i im się pompy zepsuły. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Maj 2013 Tak z ciekawości,zmieniło się coś ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach