Skocz do zawartości
JerzyB.

Reaktor Aqua Special

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanko , czy ktoś na tym forum ma poniższy reaktor . Jesli tak to prosił bym bardzo o podanie jaka jest wysokość samej rury oraz jaka jest Srednica.Z góry dziękuję za pomoc.

http://www.reefspot.pl/sklep/product.php?id_product=1674

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JerzyB to w sumie nie ma znaczenia. Te parametry możesz dobrać sam do ilości wkłądu w litrach które chcesz tam umieścić.

Wylicz sobie ze wzoru na objętość walca ile ci wkładu wchodzi w reraktor i będziesz wiedział czy ci styka

Obstawiam że rura to coś koło 200-250mm a wysokość około 40-45cm. czyli dla 200'ki z 10litrów zasypu wejdzie jak odejmiemy od dołu do sita i z góry odejmiemy margines.

I chyba tak jest bo A-S sprzedaje same rury 200mm, 250mm i 300mm i tak tez nazywają się reaktory więc nazwa pewnie od średnicy rury reakcyjnej.

Swoją drogą uważam że mocno przekombinowana konstrukcja - ale to tylko moja opinia.

Edytowane przez smithpl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Marcinem, bardzo dużo pieniędzy za stosunkowo mały pojemnościowo reaktor. Żeby go uruchomić jeszcze trzeba sporo osprzętu dokupić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdźcie sobie lepiej czy ta firma w ogóle działa, bo wiem że są ostre problemy z kontaktem ludzi, którzy pokupowali redskim'y i im się pompy zepsuły.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tak z ciekawości,zmieniło się coś ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi