snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2013 Hey Pytanie na dziś jaką barwę oświetlenia lubicie. Ja na obecną chwili mam ati blu + ati blue plus (świetlówki mają około 7 miesięcy) I akwarium wygląda trupio. Myślę nad dodaniem ciepłej barwy ale tak aby nie nabawić się glonów. A jak u Was to wygląda. ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2013 Royal blue-65 % Light blue-55% Cool white- 35% Neutral white- 30% Red- 5% (tylko przy zachodzie) Green-5% (w południe) Ultraviolet-90% (fajnie podbija fluo) Ogólnie podobna barwa do 18K Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość marbecz Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2013 (edytowane) Cześć Konrad ja mam lampę 8 x 54W teraz świecą 4 niebieskie i 4 białe,ale wrócę do poprzdniej konfiguracji czyli 4 niebieskie 3 białe ATI i jedna różowa z KZ-a,dodam jeszcze że nigdy nie kupię coral plus po miesiącu nie widać różnicy w świeceniu Edytowane 11 Luty 2013 przez marbecz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zegeye 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Luty 2013 Obecnie na 6 swietlowek mam 2xATI aquablue special, 2x ATI purple plus, 1x ATI actinic, 1xATI blue plus. Dla mnie to optymalne oswietlenie. Ale niedlugo zmieniam swietlowki i z przyczyn troche oszczednosciowych a troche ze juz jakies tam lampki dostalem w gratisie.... to skieruje sie ku zestawieniu 3x rozowe, 2x biale, i blu plus. Zobaczymy czy nie przeslodze w barwie....choc ja lubie jak jest rozowo... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
beret 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2013 Od 30-40 dni jadę tylko i wyłącznie na ledach tylko niebieskich zbiornik 112L 46W (14 royal +8 niebieskie)zbiornik obsada miękie sps lps efekt wizualny jak dla mnie nie ma lepszego ,wiadomo pod niebieskim zbiornik dopiero wygląda a ocenić go mogą osoby które go widziały, po przejściu na oświetlenie tylko niebieskie nie zauważyłem żadnej negatywnej reakcji w zbiorniku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
puffer 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Luty 2013 przy ostatniej zmianie swietlowek przeszedlem na swiatlo bardziej niebieskie. Teraz mam 1xactinic, 1xpurple,1xcoral plus, 5xblue plus. Z barwy swiatla jestem bardzo zadowolony, wlasnie tego szukalem Jaki ma wplyw na spsy to powiem za miesiac lub dwa Wysłane z mojego GT-S5660 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Amfiprion 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Luty 2013 ATI Aquablue specjial Arkadia Marine White Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
FoxRacing 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Październik 2013 Ja mam nad miejszym zbiornikiem 6x ATI AquaBlue special i 1x ATI Blue plus a nad wiekszym 4xAquaBlue special i 2x Blue plus. Ale planuje zrobić w pierwszej opcji 5x AquaBlue special 1x jakąś różową i 1x Blue Plus a w drugiej 4 AquaBlue special 1x różowa 1x Blue plus Zastanawiam się tez nad Arkadia 12 lat używałem do slodkowodnego i były najlepsze. Ciekawe jak morskie T5 z arkadi. Używałem tylko kompakty. Zanim z żółkly to były rewelacyjne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach