Skocz do zawartości
yoka

Nowe DTOTQ

Rekomendowane odpowiedzi

Perfekcja - to i tak mało powiedziane.

Alexander to wzór do naśladowania dla wszystkich - tych jadących na zeo jak i dla tych stoujących bardziej tradycyjne metody filtracji.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten zbiornik nie jest Alexandra , on go tylko wystawił.

Aktualnie Alexander przeprowadza sie do nowego zbiornika , niedługo pojawi sie osobny topic z nowym zbiornikiem . Oczywiscie nowy zbiornik tez jest na pełnym zeo . Zmianie uległo oświetlenie no i szkło.

Ten zbiornik DTOTQ jest ładny , ale brakuje mi w nim kolorków zarezerwowanych dla zeo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

....a na jakie oświetlenie przechodzi ??

P.S

I tak te kolrki to marzenie wielu , wielu akwarystów - dla mnie również :)

Po wizycie na zeovit.com ( galery ) można sie załamac kolorami naszych sps'ów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj ja bede bardziej krytyczny , kolorki mocno średnie (chwała że nie rasowane w photoshopie) . jak napisał Andrzej brak nawet tego charakterystycznego zeovitowego rozjaśnienia.

Mało fotek ogólngo widoku zbiornika , w poprzednim przynajmniej kolory biły po oczach no ale może to problem małej ilości wystawianych zbiorników i trzeba wystawiać cokolwiek.

No ale wszyscy wiedzą że ja jestem przeciwnikiem zeovit-owi więc mogę być ciut krytyczny.

Jeszcze raz nic rewelacyjnego znam conajmniej kilkanaście polskich ładniejszych akwariów. (Andrzeju szczególnie uderzam do ciebie bo twoje akwarium 2 tygodnie po zmianie na żarniki 250W było najładniejszym jakie widziałem do dziś w europie (to akwarium z przed czasu zeo , a jak wiesz oglądam dużo zbiorników niemców , belgów czy holendrów)

Pozdrawiam

Łukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnie się tylko nie podoba ten zielony glonik na skałach wyglądający jak cyjano lub Dino /// reszta super /// może dlatego że malo perfekcyjnych zbiorników widziałem na żywo - to fakt.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam zeovit nie gwarantuje pięknych kolorów , to tylko sposób filtracji . Suplementację pomagającą wybarwić korale musimy odpowiednio dobrać do danego zbiornika . Nie ma jednego schematu dla wszystkich, dlatego zeovit trzeba wzbogacać innymi preparatami. Gdyby wszystko dozowac jak podaje producent to glony by wyszły ze zbiornika. Daltego nie wszystkim polecam zeovit . Przy zeo potrzeba wyczucia i doświadczenia z obserwacji korali a następnie dozować co potrzebują , bo testy nie wiele pokazują.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie zgadzam sie z Andrzejem, ZEOvit to nie złoty gral i sposób na wszystkie problemy. Jest wydajny i nie można mu zarzucić że nie, ale to nadal tylko metoda filtracji. A cała reszta to tylko ciężka praca właściciela i wyczucie, wyczucie i jeszcze raz wyczucie tak jak w przypadku każdej z metod:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi