szuwar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Styczeń 2013 Hej Moim zdaniem po przeróbce jakość piany raczej na niekorzyść. Spróbuję jeszcze zrobić rotor z bioala -ten z niby mesha nie zdał raczej egzaminu. Przeróbka hydorowego wirnika chyba nie jest taka prosta jakby się mogło wydawać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 Daj znać jakie będą wyniki tego biobala.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 Dziś już jest różnica w odpienianiu,nie ma już tych dużych bąbli,ale różnicy w wywalaniu syfu na razie nie widzę.Nie przycinałem na razie tego mesha bo się chyba dotarł i już nie hałasuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 A sprawdziles srednice wew.rurki gdoprowadzającej powietrze? Bo może jest zbyt mała zeby zaciagnąc więcej powietrza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 Marek, każdy odpieniacz musi się "dotrzeć", nawet po czyszczeniu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 Samego odpieniacza nie ruszałem,ale oczywiście poczekam.Rurki doprowadzające powietrze maja około 2 x 8mm,wloty do pomp dawno rozwierciłem.Tłumika nie mam,zaciągam powietrze z dworu rurką 16mm.Jest jeszcze jedna rzecz odnośnie wlotu powietrza,mianowicie w pompie jest rurka w rurce a otwór jest tylko w tej zewnętrznej,to pewnie taki patent. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 (edytowane) Możesz dać fotkę ??? To chyba jakiś "patent" zastępujący zwężkę. Edytowane 19 Styczeń 2013 przez tomcio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 Raczej ciężko będzie zrobić fotkę,ale myślę,że tak jest jak piszesz.Korciło mnie przewiercić dalej,ale zostawiłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2013 Ale dlatego prosiłem o zdjęcie i to dokładne całego wlotu do pompy. Bo może być tak, że jak przewiercisz to będzie kicha, bo "pseudo zwężka/patent" przestanie działać. Może lepiej dorobić kompletną zwężkę ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń 2013 Nie było by jej jak założyć,pompa oba końcami jest wkręcona do body,ale poczekajmy jeszcze bo na tym meshu źle nie było. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń 2013 Nie ma rzeczy niemożliwych.... A czy możesz zmierzyć pobór powietrza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Styczeń 2013 Tu jest troche fotek takiego pienidla- http://www.petingros.it/schiumatoio-acquario-marino-performer-p-10806.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach