snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 Wegiel o ilesie nie myle wyciaga rowniez dobre skladniki z wody. Tak samo jak ozon. Kiedys na noc zapomnialem wylaczyc ozon w poprzednim akwarium Ozon 300 mg/h ospy nie bylo z rana woda zyleta i zanych strat Wiec ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 wegiel dziala jak chemiczne sito. ozon wypala organika ( po prostu ja spala, denaturuje bialko, utlenia) taka jest roznica. ozon predzej bym porownal z UV a nie z weglem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 ok, z tym sie zgodze ze wypala i oczyszcza wode . W czym to przeszkadza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 Spierać się nie będę,wstawiam tylko przykłady.Jakiś czas temu zaprzestałem używać ozonu,jedynie niedawno 2-3 razy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 (edytowane) reaktora ozonu nie da sie umiecic w jednym filtrze przeplywowym razem z sorbentem fosforanow ))) snake przeczytaj watek od poczatku ))) chodzilo o PO4 podobno puszczane z wegla i ktos wpadl na pomysl zeby zastapic wegiel ozonem Edytowane 26 Grudzień 2012 przez Sushi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 I po raz kolejny musze sie z Toba zgodzic :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 (edytowane) Podobno ozon przeszkadza przy kulkach i zeo. Przy wódce niektórzy zalecają dozowanie ozonu. Przez 10 miesięcy miałem ozon z wódką było ok. Co mnie podkusiło do zmiany sam nie wiem ale od miesiąca walczę z zeo i zastanawiam się czy nie wrócić do wódki ozonowanej. A węgla nie dawałbym z adsorberem Edytowane 26 Grudzień 2012 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mystik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 A węgla nie dawałbym z adsorberem Bo gdyż ponieważ albowiem? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 Jedno pyli i zapycha pory drugiemu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 zalezy od wegla Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 Każdy jest porowaty Zależy też jak jest prowadzony baniak, przy karmieniu bakterii i namnażaniu sie ich wszedzie gdzie się da, węgiel właśnie ponoć szybko się zalepia. Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach