enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Pytanie, czy ktoś trzymał stado tych ryb w baniaku, zastanawia mnie jaki litraż trzeba by zapewnić dla grupy 5-7szt. Ktoś ma jakieś doświadczenia z tymi rybami trzymanymi w grupie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 1000 litrów może być mało to wredne malpy, z resztą jak większość garbów, najpierw zagonią się nawzajem, chyba że dobierze się para, a potem będą ganiały resztę obsady. Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Czyli nie ma co liczyć, że agresja rozłoży się równomiernie po całym stadzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Nie ma co liczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 hehe seb, zawsze szybka i wyczerpująca odpowiedź a coś możesz polecić z małych, stadnych ryb (poza anthiasami i pterapogonami)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Chromisy na przykład, do jakiego litrażu w ogóle? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Około 270L brutto, a coś bardziej oryginalnego niż chromisy, ale niezbyt problematycznego? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Ja na przykład bardzo lubię Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Tak coś czułem, że pójdziesz w tym kierunku Coś jeszcze przychodzi Ci na myśl z tych łatwiejszych niedużych stadnych? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Generalnie jest sporo małych apogonów, ale nie wszystkie są łatwe do utrzymania, a i popsztykac się lubią, cyanosoma jest na przykład też dość łatwy i ładny. Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 No i cały misterny plan w pi... Muszę zweryfikować ponownie założenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 Hehe A jaki miałes plan? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Grudzień 2012 No właśnie stado dascylusow , fajnie wyglądają w grupie, no ale jeśli nie da się rozłożyć agresji na grupę muszę odpuścić ten gatunek... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Grudzień 2012 Ja polecam stadko Torpedo Goby. Bardzo fajne rybki i sam je miałem. Łagodne wręcz plochliwe. Przestraszone schowaja sie w najmniejsza dziurę pod skalami. Pływają w srodkowo górnej części. Wada to częste wyskakiwanie z akwarium. U mnie wszystkie zginęły na podłodze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Grudzień 2012 Tylko, że one dość spore rosną, wg dostępnych danych 12-14cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
CNCRob 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Grudzień 2012 Ale są nadzwyczaj łagodne i w sumie pływają w jednym miejscu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Grudzień 2012 W sumie to gdybym się na nie zdecydował to już nic więcej do baniaka bym nie wpuścił...fajne ryby, ale szukamy dalej? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach