BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2012 (edytowane) Witam. Może komuś się przyda i zamiast utylizować wykorzysta. Baza - spalona żarówka energooszczędna. (elektroniczny statecznik) Uploaded with ImageShack.us Wynik - odpalająca bez problemu T5 24 W Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Pozdrawiam Edytowane 22 Grudzień 2012 przez BAU Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2012 To porownaj jak swieci na stateczniku dedykowanym,to szybko wywalisz ten pseudozasilacz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2012 Przeczytałeś pierwszą linijkę postu? Może się komuś przydać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2012 Patent ok, ale faktycznie ten statecznik 20w może lepiej działać z słabszą świetlówką no i musisz jeszcze go gdzieś wkręcić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2012 Przeczytałeś pierwszą linijkę postu? Może się komuś przydać. Zasilacze od świetlówek.energooszczednych nie nadaja sie do swietlowek liniowych,takze nie wiem komu i do czego to rozwiazanie miało by sie przydac? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Grudzień 2012 Zasilacze od świetlówek.energooszczednych nie nadaja sie do swietlowek liniowych,takze nie wiem komu i do czego to rozwiazanie miało by sie przydac? Nie nadają się ale działają i u niektórych działały i spełniały swoja rolę prze 2 lata. A z T8 doskonale oświetlą np refugium za cenę świetlówki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Thorn76 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Maj 2013 BAU robiłem ten patent jakieś 5 lat temu. I wystarczy dać do 24W T5 elektronikę od spalonej 30W i jest lepiej niż na dedyku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariusz09 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2013 (edytowane) nadaja sie i nie wiem czemu mialy by sie nie nadawac. mialem taki patent w slodkim 1000L i teraz w 240L od kilku lat bezobslugowo, ograniczam sie do wymiany swietlowek itp. startery, stateczniki mnie nie interesuja w tym momencie. Światlo zapala sie odrazu po kliknieciu a nie jak to ze statecznikami jak starter ruszy. A i nic nie wkrecam poprostu zaroweczka wybebeszona i wyjeta sama płytka, siedzi sobie takich 4 w zamykanej obudowie w pokrywie. Nie grzeje sie zauwazalnie, jak dla mnie same plusy w porownaniu do statecznikow Edytowane 2 Czerwiec 2013 przez mariusz09 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach