mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Bravo Tunze chodzi na 100% ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 tak, na 100% Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 ?? U mnie przy podobnej długości zbiornika i większej ilości skały woda chciała "wyskoczyć" na podłogę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Zależy na jaki interwał była ustawiona. Jak zmienię czas załączania pompy to falowanie też jest większe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Myślałem że ustawiłeś na maxa ale luzik i tak jest fajnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Mariusz, moc jest ustawiona na 100%. Jeżeli zmienię cykl załączania się pompy to fala jest albo większa albo mniejsza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Wiem jak to działa Myślałem że amplituda była maxymalnie dobrana do długości zbiornika Dlatego Cię zapytałem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Maksymalnie nie bo by mi woda z baniaka uciekła musiałem trochę posiedzieć przy kontrolerze,żeby odpowiednio ustawić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Przepraszam że zaśmiecam wątek.Używasz trybu sztorm ? Ja na różnych ustawieniach i trybach,nie zauważyłem żeby coś sztormowo się zrobiło Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2013 Nie używam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Marzec 2013 Mała aktualizacja: Baniak wygląda na razie jak szczepkownia ,ale korale już całkiem ładnie rosną, więc liczę,że za jakiś czas będzie to wszystko przypominało normalne akwarium. Oczywiście cały czas dochodzą nowe szczepki, na razie łatwiejsze gatunki, później przyjdzie czas na trochę trudniejsze. Aparat kiepski, w realu akwarium trochę ładniej wygląda, ale o kolory korali trzeba będzie już niedługo powalczyć. Filmik: Akwarium27.02.2013 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach