Skocz do zawartości
Marcinus

[200L] Łódzka solanka

Rekomendowane odpowiedzi

Zamiast ABC Grotecha proponuje Xtra + B-Balance K-Z,sa to mikroelementy specjalnie dla sps.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Piotrek, bo to dopiero początek działalności akwarium :) więc na spsy jeszcze przyjdzie czas.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wycięcia w szkle możesz się bać jeśli zostało zrobione partacko, jeśli ktos najpierw wywiercił otwór, a potem do niego pociągnął nożem, i do tego masz to wszystko wzmocnione dobrze przyklejonym kominem to ryzyka praktycznie nie ma :) a powiedz mi, dlaczego sito dałes na dodatkowej mufce a nie bezpośrednio w śrubunek? Nie zaciąga Ci tamtędy powietrza?

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwa robił ktoś z doświadczeniem, więc chcę wierzyć,że zrobił to jak należy, mocno mnie nastraszyliście tą mozliwością pęknięcia akwarium :(

Czemu sito dałem na mufce ?? dobre pytanie, chyba z przyzwyczajenia, bo zawsze tak to robię :) powietrza żadnego nigdzie tam nie zaciąga.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli ktoś to robił nie po raz pierwszy to nie trzęś spodniami, nie ma potrzeby, u mnie taki komin w baniaku 170x80x30 jest już trzeci rok i nic sie nie stało :)

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzisiaj nastąpiła mała zmiana w setupie akwarium. Ponieważ jedynym głośnym elementem całej układanki była obiegówka New Jet 2300 dzisiaj wymieniłem ja na nową pompę Aquamedica Eco Runner 2700.

Efekt jest taki,że wreszcie nastała cisza, po zamknięciu szafki słychać praktycznie tylko chlupot wody, nowa pompa jest naprawdę bardzo cicha, aż się zdziwiłem szczerze mówiąc, bo jakoś specjalnie nie cenię wyrobów tej firmy,ale te pompy im się udały, szkoda tylko ,że są dość drogie.

Pompa moim zdaniem nieco cichsza niż Tunze 1073.020 ,ale za to dużo bardziej wydajna.

Zmieniłem też wąż :) na silikonowy.

DSCN4050_zps23ce6034.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi