sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2012 muszę zmienić opis w tej chwili meczymy się z szkłem 210 l plus sump . czyli w tym zbiorniku jaką podmianke robić? 40 czy 20 l? ale namieszalem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2012 No to z tym wiadrem trafiłeś w dziesiątkę ,20L jest ok. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Listopad 2012 czyli co tygodniowe podmianki, wegiel dla mnie i patrzec jak rosnie? czyzby to takie proste? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2012 czyli co tygodniowe podmianki, wegiel dla mnie i patrzec jak rosnie? czyzby to takie proste? Nie to nie jest takie proste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Listopad 2012 To nie takie proste, ale systematyczność prowadzi do sukcesu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2012 wczoraj zrobiłem podmianke około 20 l na soli kent, dziś z braku czasu zrobiłem testy tylko na ca i kh i wyniki kh 8,1 ca 440. ostatnio mi radzono aby wapn trzymać około 400 wiec jak to zrobić skoro po podmiance jest 440? przed było około 410 czy możliwe ze spsy nie rosna dlatego ze jest stary zarnik? tak wlasnie mysle i nie pamiętam kiedy go wymienialem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2012 (edytowane) i jeszcze jedno kończy mi się sol i stoję przed wyborem : kent , ati lub ta co ty urzywasz sebastian i jeszce wynik no3 0:( nie moge podniesc no3 , karmie 2 kostki dzienni i troche fito a no3 nic nie idzie do gory:( to pewnie przez tego potwora w sumpie:) Edytowane 22 Listopad 2012 przez sledzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2012 Ja uzywam Aquaforest od dawna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Listopad 2012 wiem:) ale ona podobno jest tylko dla spsow a ja chce odsade mieszana:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Listopad 2012 (edytowane) wyniki z dzis kh okolo 8,2 ca 420 mg 1230 no3 0 , mija prawie tydzien po podmianie, parametry utrzymuja sie prawie niezmienne wiec chyba dobrze? kilka spsow nadal sie utrzymuje i polipuje, teraz walcze z cyrkulacja i przekletym dino ale mozliwe ze stara membrana i filtry przepuszczaja syf co robic dalej? Edytowane 26 Listopad 2012 przez sledzik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2012 podnieść Mg, powalczyć z cyrkulacją spokojnie podchodzić do dino Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
enigma17 7 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2012 Z dino równie dobrze możesz walczyć nie robiąc nic w baniaku, samo zejdzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sledzik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2012 czy to mozliwe ze mg tak spada? dzis zrobilem test i wyszlo 1200? kh troszke wzroslo na 8,6 ale przekladalem skale i pewnie dla tego. po4 wedlug testu 0. do podbica mg mam grotecha magnezium ale nie moge znalesc opisu jak podawac, moze ktos stosuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach