kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Październik 2012 Witam, w czasie urlopu zostawiłem akwarium pod opieką gościa który kompletnie nie ma o temacie pojęcia i uznał że mam zbyt niski poziom wody w akwarium i zaczął dolewać... oczywiście przelał sump i zalał cały salon... Do jednej z "kostek" od tunziaków dostała się woda no i wiadomo... słona woda + prąd... upaliło się gniazdo. I teraz mam pytanie do kogoś znającego temat jak się to gniazdo nazywa, bo ze mnie elektronik żaden i nie wiem czego mam szukać. Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Październik 2012 Obawiam sie ze pompe tez szlak trafił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gibi1984 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Październik 2012 Tez mialem taki przypadek ale elektronik mi naprawil tylko ze nie bylo juz regulacji obrotow .ale pompa dziala ale teraz mi gniazdo kolejne sie zalalo bede prohowal wymienic jakby co dam znac co zrobilem pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2012 (edytowane) gniazdo zasilania DC na jack 2,1mm wymien tez drgugie gniazdo jak nie chcesz miec problemu - to zwykle din5 i kondensator podajze 100uF Edytowane 7 Październik 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Październik 2012 O super, właśnie chodziło mi o taką konkretną odpowiedź. Dziękuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach