Skocz do zawartości
buczi82

Blazenki vs Goniopora

Rekomendowane odpowiedzi

Dlaczego moje blazny atakuje goniopore, a moze nie atakuja tylko oczyszczaja ?

Wczesniej jak sie pompowala to wplywala samiczka do niej, teraz jak sie schowala to ja gryzie, drugi maly tez czasem podgryzal a trzeci maly raczej nie zwraca uwagi, wydaje mi sie ze ta dwojka to parka a ten trzeci plywa bo plywa, nie zauwazylem wobec nich agresji, ale boje sie o goniopore... samiczka jest dosc gruba moze cos to oznacza, nei wiem, nei mam pojecia... sorka za odglosy w filmiku, ale na szybkiego nagrywalem tongue.png

EDIT: Jeszcze jedno, czy to moglo byc spowodowane tym ze wczesniej goniopora byla na piasku a teraz przenioslem ja ciut wyzej na skalke zeby miala wiecej msca jak sie rozlozy ? Wlasnie zgaslo swiatlo, jest niebieskie, a ona dalej ja podgryza, boje sie ze ja zadzga (.gif

Prosze o odp bo mam stresa crybaby.gif

EDIT: a moze jest glodna i wyjada resztki z korala ? Karmie raz dziennie kostka artemii, suchy i plankton wymieszany razem, co drugi dzien do tego sypie granulat pod wieczor.. ale inne zachowuja sie normalnie, nie wiem juz sam, moze rzeczywiscie za malo karmie, problem w tym ze wychodze do pracy o 5 rano a wracam o 14 i wtedy karmie, a jak mam druga zmiane to karmie jak wychodze czyli o 13 i koniec, pewnie za malo jedzenia...

EDIT: Przed chwilka moj slizg podplynal pod goniopore i zrobil na nia kupe... a blazenek ktory plywa kolo niej goni inne jak chca podplynac i wyciera sie o nia i podgryza, nie wiem co jest :/

aha i jeszcze jedno, czy na tym forum w ogole ktos zyje ? pisze posty a nikt nie odpisuje, szkoda troche :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Buczi, to wyglada na normalne zachowanie. Blazenki "ucza" sie goniopory. U mnie blazenki mieszkajace w ukwiale tez braly ramio a ukwiala do pyszczkow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chodi tez pisal ze blazenek szuka chyba lokum. dzieki mam tylko nadzieje ze jej nie zameczy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moje mieszkają w Wellsophylii mimo tego, że 25cm dalej jest Quadricolor (zielony - może nie podoba im się kolor :P ).

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam 3 blazny, jeden mieszka w quadri, a dwa w gonioporze, chyba ze jeden dostanie baty o ucieka do euphylii... ogolnie oki :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi