cukier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2012 Witam nazywam się Staszek. Od niedawna interesuję się akwarystyką morską. Chciałem zaprezentować mój niskobudżetowy zbiornik. akwarium - 202 l oświetlenie - aqua-nowa 4x39 W cyrkulacja - chińska 5000l/h i 3000l/h filtracja - odpieniacz weipro SA 2014 i pompa aqua medic ocean runner ph 2500 skała - 10 kg z erybki, 5kg suchej i 7 z dojrzałego akwarium piasek - 15 kg parametry : ph - 8 kh - 8,5 Mg- 1290 mg/l Ca - 440 mg/l zasolenie - 1,023 g/cm3 temperatura - 250C Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2012 Ładnie, powoli się toczy Kiedy wystartował? Jakie masz tam świetlówki? Podnieś Mg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cukier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2012 Wystartował 4 miesiące temu. Świetlówki to degenbao aquablue i degenbao aquawhite . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2012 Fajny zbiornik , gdzie masz schowaną cyrkulacje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2012 Fajny zbiornik , gdzie masz schowaną cyrkulacje ? Widać ją styłu w lewym górnym rogu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2012 Widać ją styłu w lewym górnym rogu Dobry masz wzrok :-) Tak szukam tylko przyczyny tej zieleniny :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Sierpień 2012 Dobry masz wzrok :-) Tak szukam tylko przyczyny tej zieleniny :-) Też szukałem i zanlazłem dopiero za drugim razem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cukier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2012 Wczoraj kupiłem kilka koralowców w Bielsku w Skrzydlicy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2012 (edytowane) Tak szukam tylko przyczyny tej zieleniny :-) Za wcześnie wyrokować nie znając choćby wartości PO4 czy NO3, ale moją pierwszą myślą były świetlówki. Te różne, dziwne marki często mają nie takie spektrum jak podają na opakowaniu, do tego szybciej zmieniają je na jeszcze gorsze. Wydaje mi się, że u kolegi w akwarium jest jakoś bardzo ciemno jak na 4x 39W, a to też charakterystyczna cecha azjatyckich świetlówek, że już wizualnie dają mniej światła. Ten koralik na 3 zdjęciu już się napompował czy cały czas tak wygląda? Edytowane 22 Sierpień 2012 przez kapitan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cukier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2012 Pachyclavularia częściowo się napompowała. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2012 Pachyclavularia częściowo się napompowała. Ale wysunął polipy ? Na ostatniej fotce ładne dorwałeś grzybki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cukier 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2012 Nie wszystkie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2012 Koral jest niby bardzo prosty , ale to zawsze był mój wskaźnik warunków w akwa :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach