akwatlen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2012 (edytowane) Witam chciałbym zacząć swoją przygode pewnym aksperymentem czyli założeniem nano akwarium z koralami.sps Akwarium -30cmx14cmx22cm 9,3L -oświetlenie 1x11W -cyrkulacja mała pompka bez nazwy I od tego miejsca mam kilka problemów 1.Jaką dać ilość żywej skały 2.Czy musze odczekać jakiś czas przed wprowadzeniem korali startującna na wodzie i skale z działającego zbiornika obstawiam 2 tygodnie z codziennym mieżeniem parametrów Jeśli ktoś mugł by się podzielić małymi odłamanymi przy transporcie lub zalegajoncymi kawałkami żywej skały z działajoncego akwarium,sumpa lub wodą z podmianki około 12L z okolic piaseczna lub z możliwością wysyłki był bym naprawde bardzo wdzięczny i napewno w przyszłości odwdzięczył bym się jakimiś szczepkami Edytowane 9 Sierpień 2012 przez akwatlen Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2012 Akwarium 9l z sps,... ehh w czasie wakacji dzieci się nudzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sushi 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2012 nie chce mi sie pisac, wiec przeklejam z watku ktory zalozyles wczesniej. "Patrze wlasnie na kanister 10 litrowy w ktorym rozrabiam ballinga i powiem ci .... daj se chlopie spokoj. to nie wielkosc na akwarium, tym bardziej SPS" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mehi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2012 masz akwa 200l. stamtad wez wode na nowe akwa chyba ze jednak nie masz... 9l to zly pomysl. sama mialam 15 i dalam sobie spokoj. jak wkladalam reke to sie woda przelewala ja wiem swietnie ze male jest piekne ale nie wszedzie sie to sprawdza.9l zostaw na wypasnego landscape z slodka woda Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dziuso27 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2012 Witam chciałbym zacząć swoją przygode pewnym aksperymentem czyli założeniem nano akwarium z koralami.sps Akwarium -30cmx14cmx22cm 9,3L -oświetlenie 1x11W -cyrkulacja mała pompka bez nazwy I od tego miejsca mam kilka problemów 1.Jaką dać ilość żywej skały 2.Czy musze odczekać jakiś czas przed wprowadzeniem korali startującna na wodzie i skale z działającego zbiornika obstawiam 2 tygodnie z codziennym mieżeniem parametrów Jeśli ktoś mugł by się podzielić małymi odłamanymi przy transporcie lub zalegajoncymi kawałkami żywej skały z działajoncego akwarium,sumpa lub wodą z podmianki około 12L z okolic piaseczna lub z możliwością wysyłki był bym naprawde bardzo wdzięczny i napewno w przyszłości odwdzięczył bym się jakimiś szczepkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2012 super pomysł hahahaha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Sierpień 2012 Jak kolego napiszę Ci krótko , jeszcze jeden bzdurny temat obojętnie pod którym nickiem będą wczasy liniami OLT :-) bezpowrotne./ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach