Skocz do zawartości
akwatlen

Naprawde nano 9L sps

Rekomendowane odpowiedzi

Witam chciałbym zacząć swoją przygode pewnym aksperymentem czyli założeniem nano akwarium z koralami.sps :teehee:

Akwarium

-30cmx14cmx22cm 9,3L

-oświetlenie 1x11W

-cyrkulacja mała pompka bez nazwy

I od tego miejsca mam kilka problemów

1.Jaką dać ilość żywej skały

2.Czy musze odczekać jakiś czas przed wprowadzeniem korali startującna na wodzie i skale z działającego zbiornika obstawiam 2 tygodnie z codziennym mieżeniem parametrów

Jeśli ktoś mugł by się podzielić małymi odłamanymi przy transporcie lub zalegajoncymi kawałkami żywej skały z działajoncego akwarium,sumpa lub wodą z podmianki około 12L z okolic piaseczna lub z możliwością wysyłki był bym naprawde bardzo wdzięczny :banana: i napewno w przyszłości odwdzięczył bym się jakimiś szczepkami :good2:

Edytowane przez akwatlen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akwarium 9l z sps,... ehh w czasie wakacji dzieci się nudzą :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie chce mi sie pisac, wiec przeklejam z watku ktory zalozyles wczesniej.

"Patrze wlasnie na kanister 10 litrowy w ktorym rozrabiam ballinga i powiem ci .... daj se chlopie spokoj.

to nie wielkosc na akwarium, tym bardziej SPS"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

masz akwa 200l. stamtad wez wode na nowe akwa :) chyba ze jednak nie masz... 9l to zly pomysl. sama mialam 15 i dalam sobie spokoj. jak wkladalam reke to sie woda przelewala -_- ja wiem swietnie ze male jest piekne ale nie wszedzie sie to sprawdza.9l zostaw na wypasnego landscape z slodka woda ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam chciałbym zacząć swoją przygode pewnym aksperymentem czyli założeniem nano akwarium z koralami.sps :teehee:

Akwarium

-30cmx14cmx22cm 9,3L

-oświetlenie 1x11W

-cyrkulacja mała pompka bez nazwy

I od tego miejsca mam kilka problemów

1.Jaką dać ilość żywej skały

2.Czy musze odczekać jakiś czas przed wprowadzeniem korali startującna na wodzie i skale z działającego zbiornika obstawiam 2 tygodnie z codziennym mieżeniem parametrów

Jeśli ktoś mugł by się podzielić małymi odłamanymi przy transporcie lub zalegajoncymi kawałkami żywej skały z działajoncego akwarium,sumpa lub wodą z podmianki około 12L z okolic piaseczna lub z możliwością wysyłki był bym naprawde bardzo wdzięczny :banana: i napewno w przyszłości odwdzięczył bym się jakimiś szczepkami :good2:

:wallbash:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak kolego napiszę Ci krótko , jeszcze jeden bzdurny temat obojętnie pod którym nickiem będą wczasy liniami OLT :-) bezpowrotne./

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi