Skocz do zawartości
Grzeniu88

Zalety i wady RM

Rekomendowane odpowiedzi

chciałem aby koledzy i koleżanki (posiadacze RM) napisali mi wady i zalety RM mam do tego kilka pytań.

1. Czy nadal występuje problem ze statecznikami od t5? bo się przepalały często i podobno nowe oprawy wyszły z łatwiejszym dostępem do nich, czy po prostu zmienili dostawce stateczników?

2. Jak wygląda problem hałasu, co jest najgłośniejsze w oryginalnych zestawach oczywiście... czy odpieniek, czy wentylatory czy może obiegówka?

3. Czy każda rzecz ma swoją wtyczkę pod 230V czy są jakoś zespolone urządzenia w panelu filtracyjnym?

chodzi mi o możliwość wyłączania czasowego i włączania np. odpieniacza na czas zasypiania i potem znowu niech rusza do pracy.... miałem z tym problem w poprzednim akwa...

4. jak wygląda problem z poborem energii W?

Może pytania są dość dziwne ale bardzo mi pomogą. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za pomoc z góry:)

Edytowane przez Grzeniu88

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ad 1 nigdy nie miałem takiego problemu

Ad 2 pompa od "odpieniacza" robi za obieg w panelu. Największy hałas generowały wentylatory w pokrywie,można je uciszyć jest pare opisów na nano reef,pompa odpieniacza też była słyszalna w nocy:)

Ad 3 wszystkie urządzenia mają swoje wtyczki. Czasowo możesz sterować tylko oświetleniem

Ad 4 zlicz sobie łączną moc wszystkich gratów w RM :D

Co do plusów i minusów

Na plus wygląd i kompaktowa budowa.

Na minus cała reszta

To moja opinia :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi