Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Lipiec 2012 (edytowane) chciałem aby koledzy i koleżanki (posiadacze RM) napisali mi wady i zalety RM mam do tego kilka pytań. 1. Czy nadal występuje problem ze statecznikami od t5? bo się przepalały często i podobno nowe oprawy wyszły z łatwiejszym dostępem do nich, czy po prostu zmienili dostawce stateczników? 2. Jak wygląda problem hałasu, co jest najgłośniejsze w oryginalnych zestawach oczywiście... czy odpieniek, czy wentylatory czy może obiegówka? 3. Czy każda rzecz ma swoją wtyczkę pod 230V czy są jakoś zespolone urządzenia w panelu filtracyjnym? chodzi mi o możliwość wyłączania czasowego i włączania np. odpieniacza na czas zasypiania i potem znowu niech rusza do pracy.... miałem z tym problem w poprzednim akwa... 4. jak wygląda problem z poborem energii W? Może pytania są dość dziwne ale bardzo mi pomogą. Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za pomoc z góry:) Edytowane 29 Lipiec 2012 przez Grzeniu88 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Lipiec 2012 Ad 1 nigdy nie miałem takiego problemu Ad 2 pompa od "odpieniacza" robi za obieg w panelu. Największy hałas generowały wentylatory w pokrywie,można je uciszyć jest pare opisów na nano reef,pompa odpieniacza też była słyszalna w nocy:) Ad 3 wszystkie urządzenia mają swoje wtyczki. Czasowo możesz sterować tylko oświetleniem Ad 4 zlicz sobie łączną moc wszystkich gratów w RM Co do plusów i minusów Na plus wygląd i kompaktowa budowa. Na minus cała reszta To moja opinia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Lipiec 2012 dzięki czekam dalej na wypowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Sierpień 2012 temat do usunięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Sierpień 2012 A czemu chcesz aby temat usunąć ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach