dea 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Czerwiec 2012 Witam wszystkich Od paru lat prowadziłem zbiorniki roślinne słodkowodne... ...pewnego pięknego dnia po na mowie mojej żony postanowiłem zrealizować marzenie i założyć akwarium morskie ... Zbiornik Optiwhite 90x50x45h sump 75x45x40h Lampa Aquanova 4x39W T5 świetlówki ATI blue plus, aquablue special, purple plus, coral plus pompa NJ300 cyrkulacja JVP 102 + 101 odpieniacz APF600 + NJ1200 grzałka Jagger 200W filtracja: 20KG LR, 9kg LS sera siporax 2x1l Zbiornik zasolony 25.05.2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Czerwiec 2012 Fajny czyściutki zbiorniczek Jak go zasiedlisz będzie super Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dea 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Wrzesień 2012 mała aktualizacja ... zamieniłem świetlówkę ATI Blue Specjal na ATI Actynic i pompe JVP 101 na 102 (cały czas walczę z ustawieniem cyrkulacji ) doszło też 2kg żywej skały do sumpa. Parametry wody: PH -8, KH -6, Ca -440, NO3 -2, Mg -1380, zasolenie 1,024 Obsada: Paracanthurus hepatus Amphiprion ocellaris - 2szt. Pterapogon kauderni - 2szt. Labroides dimidiatus Lysmata amboinensis - 2szt. Lysmata debelius - 2szt. Lysmata wurdemanni - 2szt. Rozgwiazda piaskowa ] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dea 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Wrzesień 2012 ... masakra, właśnie krab zeżarł mi rico ... oczywiście nie mógł zeżreć jakiegoś zoa, tylko wybrał najdroższą szczepkę ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Wrzesień 2012 Pewny jesteś że to wina kraba ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Wrzesień 2012 Jaki to krab? Jak Dardanus Megistos to rozszarpie Ci korale, wyłapie ryby, a na koniec zbije szkło i udusi Cię w nocy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dea 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Wrzesień 2012 Pewny jesteś że to wina kraba ? na 100% Rano zobaczyłem, że nie ma skałki z rico. Po poszukiwaniach znalazłem pustą skałkę przy skale z dziurą w której mieszkał krab. Wyjąłem skałę z wody zaświeciłem latarką a tam ten gnojek zadowolony wcina moje rico ... http://www.reeflex.net/tiere/1120_Actaeodes_tomentosus.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Wrzesień 2012 To out do sumpa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marekk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Maj 2013 może jakaś aktualizacja? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach