snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Maj 2012 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Maj 2012 Snejku odwrotnie akwarium postawiles! Panelem do sciany ma byc! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Maj 2012 Jeśli kiedyś będę wymieniał zbiornik to tak zrobię, jedno pudło mniej w baniaku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PITER1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Maj 2012 (edytowane) Snakecharner to jest twoje akwarium ? . Jakby co mam pytanka: jaka jest tam pompka ,ile litrów ma akwarium i jak jest przymocowana pompa? Pozdrawiam Piotrek Edytowane 12 Maj 2012 przez PITER1 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snakecharner 4 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Maj 2012 Nie nie jest to moje akwa . Pompa jest tam tunze 6055 . Mocowanie podam jak znajdę linka.x W dniu 12.05.2012 o 04:11, chodi napisał: Snejku odwrotnie akwarium postawiles! Panelem do sciany ma byc! Ktoś chętny aby obrócić :-)) W sumie to tylko 300 literków . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2012 Akwarium ma wymiar 90x60x50cm bez panela z panelem 90x72x50cm Przeloty (mocowania do pompy) są tu http://www.aquacoral.pl/product.php?id_product=92 Tak jak napisał Snake pompa to Tunze 6055 plus sterownik Tunze 7092 docelowo będą działały 2 sztuki pomp ale to za kilka dni Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PITER1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2012 Dzięki za odpowiedź. Ja planuje akwarium 120/60/55h też komin zew. z pudełkami, tyko myślałem o dwóch tunze 6105. Czy te przeloty będą pasować do tych pomp? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Maj 2012 Niestety nie będą pasować, pompa 6105 ma średnice wylotu 50mm a pompy 6055 mają 40mm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Martys 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Czerwiec 2012 Fajnie by było jesli by ktoś wiedział lub podał dokładne wymiary tego panelu pod waveboxa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2012 thcskiba, a powiedz co myslisz aby zamontować to w kominie? I załączać tylko w ciągu dnia? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2012 (edytowane) Smithpl możesz to sobie włączać kiedy chcesz, oryginalny wawebox ma fotokomórkę i w nocy jest wyłączony. Myślisz o wycięciu otworu w kominie i włożeniu tam pompy? Edytowane 2 Czerwiec 2012 przez Piotr34 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2012 no dokładnie. zastanawiam sie tylko czy nie zaburzy to obiegówki. druga opcja to wstawić pionowa szybe i podzielic komin. usunac rure powrotna z komina i zrobic ja na zewnatrz i mamy komore pod pompe :-) Pytanie tylko jakie wymiary taki pojemnik powinien miec dla akwa 100x65x55 ? I na jakiej wysokosci powinna byc pompa od lustra wody? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2012 Smithpl a teraz Ci nie buja? Masz 2x6055 i ten świetny kontroler Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2012 Druga opcja będzie lepsza, przy pierwszej będą sie cuda dziać w kominie. Wymiary będą z zależne od mocy pompy, pudełko nie może być za małe bo pompa będzie zasysać powietrze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2012 Wiesz co mariusz, nigdy nie ustawialem ich w ten sposob. Mysle ze jakbym je ustawil 0-100% na przemian to bylo by malo obiegu (ale moze sie myle ? ) . Dlatego u mnie chodzi 30-100% i 100-30% na prze mian w cyklu co 6 sekund przelaczenia . Ale nie wiem moze to zle. Ma ktos doswiadczenie ? Jrszcze jedno. Moze ktos podac wymiary nano waveboxa i odleglosc srodka otworu pompy do tej lini okreslajacej poziom lustra wody na pudelku ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
PITER1 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Czerwiec 2012 Smith na sąsiednim forum pare osób już tak ma : SNOCHO http://nano-reef.pl/topic/35814-1125l-bo-male-jest-piekne-540l-zaplecze/page__st__20 INMAR http://nano-reef.pl/topic/40003-projekt-inmar-1000-w-obiegu/ NORBI71 http://nano-reef.pl/topic/30875-reaktywacja-570-a%26n-reeftank/page__st__20 Ja właśnie jestem na etapie zamawiania zbiornika i wzoruje się na Norbi71 ,tyko będe miał 120 cm długości i zastanwiam jakie pompy dać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach