thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Lipiec 2008 Panowie potrzebuje pomocy Szukam ukladu ktory bedzie dzialac na zasadzie wlacz-wylacz tyle ze musi byc plynna regulacja i najlepiej tak aby szlo to ustawiac w odcinkach czasu sekundowych najbardziej porzadany bylby uklad plynnie dzialajacy od 1 sekundy do 10 sekund cos jak to tyle ze dokladniesze http://www.allegro.pl/item403263793_tanie_sterowniki_do_fali_jx_10.html najlepiej jak by byl na 230v ale moze i byc na 12v zastosuje najwyzej przekaznik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Lipiec 2008 Rafal na zegarach digi V-86 ..ustawisz sterowanie sekundowe ..jak bys potrzebiwal instrukci to ja mam ...//ogolnie nie jset dostepna w jezyku polskim ..i po drugie dla energrtkow byla tlumaczona jeszcze bardziej niz dla policjantow . co do plynnego rozruchu to moj brat jest elekrtonikiem z zamilowania i spradza czy idzie cos takiego zrobic i wlaczyc w obwod zegara ...problemem jest ze nikt nigdy z nas nie sprawdzal czy zastosowanie falownika dla takich pompek nie spowoduje nadmiernego ich grzania . Sam nie wiem czy to wypali ..napisz mi na priv co robisz i jaka pompe chcesz do tego wykozystac . Postaram sie aby rozwiazanie bylo jak najprostsze i oczywiscie jak najtansze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Lipiec 2008 osobiscie po zerwaniu klejenia w swoim filtrze zeo myslalem o falowniku i plynnej regulacji ...tylko ze jak skleilem przekladnie ponownie to sobie odpuscilem . z filmu widac ze zloze za szybko zapitala ..wiec moze przy jednym ogniu upieczemy dwie pieczenie ...bo ja konstrukcji narazie nie zmieniam ps: zapewniamy profesionalne wykonanie:D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
miki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Sierpień 2008 http://www.nordelektronik.com/index.php?uklad=165 mają też wersje DIY do samodzielnego lutowania i pewnie kilka innych wersji Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach