Skocz do zawartości
thcskiba

Do elektronikow pytanko

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie potrzebuje pomocy

Szukam ukladu ktory bedzie dzialac na zasadzie wlacz-wylacz tyle ze musi byc plynna regulacja i najlepiej tak aby szlo to ustawiac w odcinkach czasu sekundowych najbardziej porzadany bylby uklad plynnie dzialajacy od 1 sekundy do 10 sekund cos jak to tyle ze dokladniesze http://www.allegro.pl/item403263793_tanie_sterowniki_do_fali_jx_10.html

najlepiej jak by byl na 230v ale moze i byc na 12v zastosuje najwyzej przekaznik

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rafal na zegarach digi V-86 ..ustawisz sterowanie sekundowe ..jak bys potrzebiwal instrukci to ja mam ...//ogolnie nie jset dostepna w jezyku polskim ..i po drugie dla energrtkow byla tlumaczona jeszcze bardziej niz dla policjantow .

co do plynnego rozruchu to moj brat jest elekrtonikiem z zamilowania i spradza czy idzie cos takiego zrobic i wlaczyc w obwod zegara ...problemem jest ze nikt nigdy z nas nie sprawdzal czy zastosowanie falownika dla takich pompek nie spowoduje nadmiernego ich grzania .

Sam nie wiem czy to wypali ..napisz mi na priv co robisz i jaka pompe chcesz do tego wykozystac .

Postaram sie aby rozwiazanie bylo jak najprostsze i oczywiscie jak najtansze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

osobiscie po zerwaniu klejenia w swoim filtrze zeo myslalem o falowniku i plynnej regulacji ...tylko ze jak skleilem przekladnie ponownie to sobie odpuscilem .

z filmu widac ze zloze za szybko zapitala ..wiec moze przy jednym ogniu upieczemy dwie pieczenie ...bo ja konstrukcji narazie nie zmieniam :(

ps:

zapewniamy profesionalne wykonanie:D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi