Skocz do zawartości
thcskiba

Inny skimmer ala deltec

Rekomendowane odpowiedzi

Oto kawalek skimmerka ala deltec AP600

Wymiary jak w orginale no prawie bedzie mial troszke nizszy kubek na syfek :mrgreen:

Niestety stoi i czeka z powodu braku plexi mysle ze po niedzieli bedzie koniec o ile ta przekleta plexi dojdzie :-/

Posted Image

Posted Image

Posted Image

a tak na boku jesli ktos wie gdzie docinaja laserowo plexi wg rysunkow wykonanych w auto cad prosze o namiar

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurcze , ja jak Ci wysle to otrzymasz za 3 tygodnie , wiec tak czy siak trzeba czekac :/

Piekny odpieniek Thcshiba , chyba sie sam na taki u Ciebie zapisze :mrgreen:

Ps; Doprowadzenie wody czy 25 mm?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no kawalek dalej plexi juz mam nie wszystka ale mam no i to nic ze zrobili z grubszej plexi :-( co zrobic materialu nie wyrzuce i wyrobie go

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

fotka elementu wzmocnienia do skimmera

Posted Image

a to fotka zasypu ktory bedzie wypelniany weglem aktywnym bedzie sluzyl jak filterek powietrza na ssaniu pompy

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak już masz taki filierek , to zasyp go lepiej osuszaczem powietrza, np. takim z ozonizatora( na pewno będzie bezpieczny) zwiększa się wydajność zbierania zanieczyszczeń. Sam tego nie testowałem( nie mam takiego filierka :) ) ale Ty masz szanse.

pozdr..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wewnatrz tego niebieskiego filterka ktory znajduje sie w duzym (maly ma spelniac zadanie aby przez wezyk nie zostlo nic zassane np. kawalek wegla aktywowanego )wypelnieniem jest wlasnie silikazel ktory ma za zadanie osuszac powietrze

czym zasypie go przyszly wlasciciel nie wiem :mrgreen: ale zarowno zasypanie go weglem czy tez silikazelem przyniesie dobry efekt w postaci sprawniejszej pracy skimmera

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.