Skocz do zawartości
adrian28

pompe z wirnikiem igiełkowym

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,jak w temacie szukam pompy z wirnikiem igiełkowym do odpieniacza o wydajnosci 2500l/h lub podobnej jesli macie jakieś propozycje prosze o odpowiedz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czesc

W swoim odpieniaczu mam pompe AquaBee 2000/1

odpieniacz H&S 150- F2001 do 850l

calosc smiga bezszelestnie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam ja potrzebuje na przetestowanie bo mam odpieniacz na zwęzke venturiego i chce podłączyc do niego własnie pompe z wirnikiem igiełkowym zeby zobaczyc jak będzie pienił podawajac mu mieszanke z pompy i przechodzac przez zwęzke zasysał by dodatkowe powietrze a co za tym idzie było by dużo wiecej piany,no chyba ze się myle i nic z tego nie wyjdzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja Ci niestety nie pomoge , nie mam o tym zielonego pojecia , ale sa tu fachowcy.

Pewnie padnie zadowalajaca Cie odpowiedz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy tak nie zrobilem :)

Ale jak dla mnie nie wiele to da z tego wzgledu iz zwezka venturiego pobiera powietrze w odpowiedniej ilosc do przeplywu wody jesli masz zwykla pompe to masz powiedzmy 2000 l/h wody jesli zalozysz pompe z wirnikiem igielkowym to automatycznie spada wydajnosc

pompy igielkowe maja podawane dane bez powietrza czyli np 2000 l/h ale z powietrzem bedzie to juz 1500 l/h i 500 l/h powietrza dodatkowo napotykajac na swojej drodze mieszanka trafi na nastepna dysze venturiego ktora znowu ograniczy w jakims stopniu przeplyw i znowu spadnie nam wydajnosc pompy igielkowej im wiecej po drodze do odpieniacza przeszkod tym mniejsza jest mieszanka woda powietrze poniewaz pompa musi zamienic to moc aby dostac sie do komory

Nie mam pojecia co nawet sie stanie jesli mieszanka woda powietrze napotka nastepna dysze na cisnieniu ale smiem twierdzic iz powietrze bedzie sie starac ta zwezka dac noge do atmosfery

ale to moje zdanie i wcale nie musi tak byc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dlaczego :)

Jak dasz rade i tak zrobisz to bedziesz znal odpowiedz wtedy napiszesz dopiero ze nie mialo sensu albo ze sens byl

Moze sie odezwie ktos co juz podobnie kombinowal

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepraszam ze sie wtracam .:)

a nie mozna przerobic wlotu wody do odpienka ? wywalic bebechy i podlaczyc bezposrednio pompe z wirnikiem igielkowym ??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Można bez problemu bo zwęzka jest wkręcana ale chciałem sobie sprawdzić czy nie polepszy sie jego wydajnosc,taki test

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi