tomi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2012 mam zamiar zakupic wrescie testy .czy mam zakupic wszystkie czy tylko te ktore sa najbardziej potrzebne.mam akwa 30l jade tylko na samych podmiankach bez zadnych dodatkow i tu czy robiac same podmianki czy ma sens zakupic mikro(makro)elementy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2012 Po4 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2012 (edytowane) z testów to możesz właściwie kupić: Ca Mg KH to podstawa a do tego NO2/NO3 i PO4 to wszystkie których zakup warto rozpatrzyć co do mikroelementów to zalezy: po 1 od tego jaką masz obsadę a po 2 jaką sól stosujesz:) z dozowaniem mikroelementów trzeba uważać bo jak przedawkujesz to w akwa sie szalone wykwity badziewi robią... Edytowane 13 Luty 2012 przez Bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2012 co do soli to uzywam red sea coral pro salt a z obsady to szalu nie mam 3 krewecie slimak krab i pare koralowcow Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2012 to napisz o koralach... bo ani krab ani krewetki ani też ślimaki nie absorbują mikroelementów;) z solą red sea to doświadczeń nie mam więc nie pomogę.... raczej powinna być bogata:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Luty 2012 (edytowane) z testów to możesz właściwie kupić: Ca Mg KH to podstawa a do tego NO2/NO3 i PO4 to wszystkie których zakup warto rozpatrzyć co do mikroelementów to zalezy: po 1 od tego jaką masz obsadę a po 2 jaką sól stosujesz:) z dozowaniem mikroelementów trzeba uważać bo jak przedawkujesz to w akwa sie szalone wykwity badziewi robią... A po co ? No tak zapomniałłem o Ca i Mg masz rację testy potrzbne sorki Edytowane 13 Luty 2012 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach