Skocz do zawartości
tomi

testy

Rekomendowane odpowiedzi

mam zamiar zakupic wrescie testy .czy mam zakupic wszystkie czy tylko te ktore sa najbardziej potrzebne.mam akwa 30l jade tylko na samych podmiankach bez zadnych dodatkow i tu czy robiac same podmianki czy ma sens zakupic mikro(makro)elementy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z testów to możesz właściwie kupić: Ca Mg KH to podstawa a do tego NO2/NO3 i PO4 to wszystkie których zakup warto rozpatrzyć;) co do mikroelementów to zalezy: po 1 od tego jaką masz obsadę a po 2 jaką sól stosujesz:) z dozowaniem mikroelementów trzeba uważać bo jak przedawkujesz to w akwa sie szalone wykwity badziewi robią...

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

co do soli to uzywam red sea coral pro salt a z obsady to szalu nie mam 3 krewecie slimak krab i pare koralowcow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to napisz o koralach... bo ani krab ani krewetki ani też ślimaki nie absorbują mikroelementów;) z solą red sea to doświadczeń nie mam więc nie pomogę.... raczej powinna być bogata:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

z testów to możesz właściwie kupić: Ca Mg KH to podstawa a do tego NO2/NO3 i PO4 to wszystkie których zakup warto rozpatrzyć;) co do mikroelementów to zalezy: po 1 od tego jaką masz obsadę a po 2 jaką sól stosujesz:) z dozowaniem mikroelementów trzeba uważać bo jak przedawkujesz to w akwa sie szalone wykwity badziewi robią...

A po co ?

No tak zapomniałłem o Ca i Mg masz rację testy potrzbne sorki :good2:

Edytowane przez slawomirdyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi