chickend 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Proszę o podpowiedz - zamówiłem sumpa i komora na odpieniacz to 22cm x 40 cm x 32 cm wysokość. Myślałem o apf600. Akwarium będzię 100x50x50 czyli 250l. I pytanie czy do tej komory zmieści mi się wskazany deltec ?? I czy komora nie jest za wysoka ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 APF 600 Ci się zmieści.Jego podstawa to 21x28cm. Wysokość wody dla niego nie ma większego znaczenia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chickend 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Dzięki za info - fantastycznie bo już się bałem że trzeba będzie nowego sumpa kleić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Tyle że.... jak komora odpieniacza jest "na styk" to wydajnośc odpieniacza pod kątem oczyszczania sa znacznie mniejsze. Warto o tym poczytać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Luty 2012 Wysokość wody na znaczenie dla APF 600. Im głębiej siedzi tym mniej powietrza zasysa pompa. Przy 20 cm bierze około 500, 25cm już jest bliżej 400. Ile bierze przy 30 nie sprawdzałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2012 To ja zrobie mało OT, jak byś chciał kupić APF to mam na sprzedaż nigdy nie klejony, działa super. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chickend 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Marzec 2012 (edytowane) kolejne małe pytanie do zaawansowanych - pojawił się jednak problem - komora na odpieniacz ma 20 cm szerokości - zmieści się tam apf600 ?? jeśli nie to czy można go jakoś przerobić ?? bo sump już gotowy stoi i nie wiem co począć pomocy chyba że jest jakiś inny węższy a podobnie dobry odpieniek ?? Edytowane 4 Marzec 2012 przez chickend Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Grudzień 2012 Tyle że.... jak komora odpieniacza jest "na styk" to wydajnośc odpieniacza pod kątem oczyszczania sa znacznie mniejsze. Warto o tym poczytać. Jakoś temat się odkopał Marcin możesz rozwinąć swoją myśl ? I nie odsyłaj mnie do literatury bo przemyślenia i doświadczenia ludzi są najlepsze. Jaki wpływ ma wielkość (objętość ) komory na pracę odpieniacza ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mariuszduch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Grudzień 2012 Nikt rękawicy nie podejmie ? Czy trzeba nowy temat założyć ? Może wypowiedzieli by się spece w tym zagadnieniu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach