ainex 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 Hey, jestem tu nowa, ale mam mego problem a nawet 2. 1. jak widac na zdjeciu mam w akwarium czerwone "pecherze" oraz cos wlosiatego brazowego 2. rybka Valentiti, rosna jej zeby i nie wiem jak jej pomoc Canthigaster valentini (http://de.wikipedia.org/wiki/Sattel-Spitzkopfkugelfisch ) z gory dziekuje za pomoc ainex Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 (edytowane) Wow takiego "dziadostwa" to jeszcze nie widziałem (fuj) Pewnie jakieś cyjano to fioletowe, a to brązowe z bąblami po prawej to chyba Dinoflagellates Nawet by się zgadzało bo te dziadostwa często występują równocześnie. Z pierwszym można się spotykać co jakiś czas, a z drugim już jest więcej zachodu. Edytowane 27 Styczeń 2012 przez kapitan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ainex 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 jakies porady? prosze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kapitan 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 (edytowane) Na cyjanobakterie są chemikalia "AlgaeX" chyba. Nie powiem za dużo bo jeszcze tego nie miałem więc nie drążyłem tematu. Na Dinfolagellates, jeśli to brązowe to Dino trzeba zrobić totalne zaciemnienie na 3 dni, ograniczyć karmienie itd... Może napisz coś więcej o swoim akwarium, jak długo je masz, co w nim jest, jakie masz parametry, jaki odpieniacz itd. Będzie łatwiej coś wymyślić. Jakieś dodatkowe foty "dziadostwa" brązowego też by się przydały. Edytowane 27 Styczeń 2012 przez kapitan Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ainex 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 250L, dziala od czerwca 2010. 20kg piachu, 25kg kamieni (pol na pol), 7 rybek, 1 globe urchin (http://www.freeinfosociety.com/site.php?postnum=828) wymiana wody 10% raz w miesiacu, sol z red sea, akwarium tez Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 Zaciemnij akwarium na 3 dni. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach