smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 Witam, akurat dziś wpadł mi taki głupi pomysł. Moja JVP przenosiła delikatne buczenie na szybę i trzeba było to wyeliminować. No i takie rozwiązanie zastosowałem. 1. Rozbieramy magnez 2. Wywalamy kulke z trzpieniem i gumkę 3. Przewiercamy jak widać ( pręt z plexi ma pasować na wcisk ciasno do pompy i do uchwytu ) 4. Wyginamy pręt z plexi w L 5. Wkładamy jak widać 6. Składamy magnez 7. Umieszczamy w akwarium. Im więcej pręta wystaje z uchwytu tym więcej drgań niweluje... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 Mi pomogła cienka warstwa silikonu na magnesie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 U mnie żaden problem może grubość szkła ma znaczenie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 No to tylko jedna z opcji W sumie analogiczne wykonanie dla Koralii :-) Szyba nie ma znaczenia, zależy od pompy. U mnie pompa z lewej nie ma takiego efektu a tez jvp102 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach