Skocz do zawartości
Yarcio

Instrukcja do Tunze 6015

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie,ma ktoś może polską instrukcje do pompki cyrkulacyjnej Tunze 6015 ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Turbelle ® stream elektronicznej jest regulacją prędkości pracy pompy na temat bezpieczeństwa niskiego napięcia, które mają być zastosowane idealnie w każdym akwarium od 200 do> 3000 litrów (52,8 do> 792,5 wody morskiej.) Do symulacji fal docierania lub prądów morskich. Zawiera nowy, sterowany mikroprocesorowo silnik, a tym samym może być nazwane "inteligentne pompy":

Silnik elektryczny automatycznie dostosowuje swoją prędkość do obciążenia pompy i zawsze dąży do najlepszej wydajności przy najniższym zużyciu energii. To zużycie energii jest o pięćdziesiąt procent niższy niż w konwencjonalnych silników pomp. Pompy będą natychmiast przerwać w przypadku zablokowania. Po blokada została usunięta, pompy uruchomi się automatycznie po upływie 20 sekund.

Sterownik pompy został wyposażony w funkcję ochrony ryb, co powoduje obrót śruby co dwadzieścia sekund, gdy pompa jest w martwym punkcie.

Może być kontrolowany przez Multicontroller 7095, 7096, jak również Wavecontroller 7092.

Turbelle ® nanostream ® electronic

Turbelle ® nanostream ® electronic jest regulacją prędkości pracy pompy na temat bezpieczeństwa niskiego napięcia, które mają być zastosowane idealnie w każdym akwarium od 40 do> 1000 litrów (10,5 do> 264 galonów). Symulacji fal docierania lub prądów morskich. Zawiera nowy, sterowany mikroprocesorowo silnik, a tym samym może być nazwane "inteligentne pompy": silnik elektryczny automatycznie dostosowuje swoją prędkość do obciążenia pompy i zawsze dąży do najlepszej wydajności przy najniższym zużyciu energii. To zużycie energii jest o pięćdziesiąt procent niższy niż w konwencjonalnych silników pomp. Pompy będą natychmiast przerwać w przypadku zablokowania. Po blokada została usunięta, pompy uruchomi się automatycznie po upływie 20 sekund. Sterownik pompy został wyposażony w funkcję ochrony ryb, co powoduje obrót śruby co dwadzieścia sekund, gdy pompa jest w martwym punkcie.

Może być kontrolowana przez Multicontroller 7095, 7096 oraz Wavecontroller 7092.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To może tak,

Kupiłem nową pompę Tunze i wirnik był w dwóch częściach, osobno trzpień i osobno ten niebieski wiatraczek - i tak na chłopski rozum zamontowałem ten wiatraczek wycięciami do doły ( w kierunku magnesu ), ale ma jeszcze jedno pytanie bo jak wyciągnąłem wirnik to z magnesu aż kapało jakimś smarem i teraz pytanie czy pompkę najpierw wymyć, wymoczyć, czy włożyć taką do baniaka ?

Pierwszy raz się spotkałem żeby było tak napaćkane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tunze już działa w akwa, ale powiem szczerze że drugi raz bym już nie kupił.

Buczy bo buczy - podobno musi się dotrzeć - zobaczymy, ale ten magnes - porażka, wystarczy lekko dotknąć i już odpada.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to cos nie tak moja 6025 byla zmontowana (tzn. wirnik) tylko magnesy i podstawke musialem zlozyc , ale nie wiem moze liczy sie ze inny model. Magnes trzyma idealnie - widocznie masz wadliwy towar proponuje powrot do sklepu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Czyli Skarzysko ?

Tak Sławku, celnie strzelasz :)

Edytowane przez jaszczomp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi