smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2012 (edytowane) Może ktoś z was ma lub wie gdzie kupić elektrolit do sond Tunze Ph? Zakupiłem używke Tunze 7070/2 z sondą 7070.11. Niestety nie daje się sonda skalibrować. Jak Wzorzec Ph7 da się ustawic to na drugiej wartości ani nie mogę uzyskać Ph4 ani Ph9 ze wzorca. Obstawiam problemy sondy... i chciałbym, wymienić płyn. Drugie pytanie. Ma ktoś ten kontroler? albo 7070/5 ? Czy kalibracja na potencjometrze Ph5/9 zgodnie z opisem moze byc realizowana plynami 4/5/9Ph ? A drugie, może ktoś ma opis wyjść do sterowania zaworem Tunze 7074.11? Masę mam, + z przekaźnika mam, zastanawiam się gdzie tylko jest sygnałowy podpięty i czy zwiera do masy ? Edytowane 23 Styczeń 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2012 (edytowane) Ta sąda ma możliwość wymiany płynu ? a może to się przyda roztwór czyszczący 7040.200 PH, mV i przewodnośc Edytowane 23 Styczeń 2012 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2012 Ma. ten plyn tylko do czyszczenia jest Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2012 Próbowałeś ? Przed kalibracją ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2012 Tak, mam plyn do czyszczenia elektrod Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2012 No to moim zdaniem elektroda do wymiany. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 Sławek ale płyn o czyszczenia to nie elektrolit. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 Wiem że to nie elektrolit ale myślałem że po czyszczeniu uda się skalibrować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 Nie, po to chce wymienic elektrolit :-) Tylko nie wiem skad wziac :_) Producent nawet zaleca wymiane co pare miesiecy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 Marcin ja mam elektrolit z hydrometu moze sie nada Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
pikaczu2000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Styczeń 2012 (edytowane) Do wiekszosci elektrod uzywa sie 3Molowego KCl. Wymina moze pomuc chba ze czyms elektrody zostaly zasyfione. Edytowane 24 Styczeń 2012 przez pikaczu2000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Wrzesień 2012 Ponowie wątek, szukam osoby która ma tunze 7070/2 lub wie co jest na wyjsciach do sterowania zaworem, chcialbym to uruchomic ale mam tylko kontroler bez przystawki i planuje taki sobie dorobic Ok, ogarnalem. Jak ktos bedzie szukal to sluze rozpiska wyjsc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach