Rad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Styczeń 2012 Mam pytanie czy chelomon bedzie skubal malze tridacamy? Jakie macie doswiadczenia z ta rybka?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Styczeń 2012 Z doświadczenia mówię, że będzie. Jak nie zaraz to po pewnym czasie prawie na 100%. Pozdrawiam Akwarium-projekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 miałem 3 helmony i nigdy nie zauważyłem może rybka rybce nie równa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 Walduś, to niezły miałeś przerób, od 2008 do 2011, 3 rybki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Styczeń 2012 Jacuś zerknij teraz bardzo się zdziwisz. A tak sawoją drogą takiego sklepu to już dawno nie widziałem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
juwewaldi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Styczeń 2012 Jacuś jak dobrze ci pewnie wiadomo śmiertelność helmonów jest bardzo wysoka więc powiedziałem sobie że do 3 razy sztuka dwa pierwsze padły w ciągu miesiąca bo nie chciały jeść a trzeci ostatni pływa już prawie 5 miesięcy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Styczeń 2012 (edytowane) Witam!!! To trochę krótko, żeby mówić czy będzie jadł Tridacny, czy nie. Ja miałem Chelmona 3 lata i przez 2 nie jadł korali i innych rzeczy, a później mocno się dziwiłem, że Cynarina, Zoanthusy i inne LPS-y są podskubywane. A Tridacny potrafi wyczyścić do czysta, zostaje tylko muszla. Najlepsze jest to, że Chelmony "wstają" wcześniej od innych ryb i czasami bardzo ciężko zauważyć jego "działalność", można doszukiwać się innych przyczyn utraty tkanki przez koralowce i małże bo Chelmon w dzień coś tam sobie ze skał skubie. A tu ku mojemu zdziwieniu to właśnie Chelmon był winny wszystkiemu. A można wierzyć lub nie Chelmonów trochę przerobiłem, wiele sztuk nauczyłem jeść i wiele z nich żyje u ludzi w akwariach do tej pory. Pozdrawiam Chelmon żyje do tej pory, ale już w zbiorniku fishonly. Edytowane 29 Styczeń 2012 przez akwaprojekt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Styczeń 2012 Dzięki tridacamy juz wsadzilem na wszelki wypadek do kotnika. Glupio bylo by jesli opedzlowalby mi je a potem zdech za miesiac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach