Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 (edytowane) Elektryk ze mnie jak z kozy d**py.... Ale coś tam już się nauczyłem . Przyszedł czas podnieść poprzeczkę i na pierwszy ogień poszedł sterownik do akwarium. Na razie tylko cząstkowy schemat i co tu ukrywać za wiele nie robi Postaram się go aktualizować... Z czasem zostanie rozbudowany oraz dostanie nowe funkcje . Tak wiem , nie ma przycisków itp. robi się panowie robi Edytowane 10 Styczeń 2012 przez Marqo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 A czym steruje ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 (edytowane) Jeszcze niczym Właśnie dokładam przyciski . Na pokładzie zawita także btm222 8 kanałów mamy do dyspozycji . Czym ? Tym właśnie będę się zajmował . Zrobimy profka DIY Edytowane 10 Styczeń 2012 przez Marqo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 No taki co to niczym nie steruje to ja też bym zrobił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 A tam nic nie robi , może tak miało być No to mamy pomiar temp oraz pH Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 Nooo... takiego to bym nie zrobił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 no to czekamy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Styczeń 2012 Port usb Poprawnie ? Jeśli coś jest połączone nie tak to walcie śmiało Tutaj nikt was nie zbanuje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 (edytowane) Ja tam się nie znam za bardzo ale AREF w procku to bym do masy podpinał nie bezpośrednio tylko przez kondensator 100nF. Podsyłałem Ci na GG linka do fajnej strony - tu masz info jak podpinać procka: http://mikrokontrolery.blogspot.com/2011/04/minimalne-podlaczanie-pinow.html pozdr, rpp PS: nie odpisałeś mi o papierze do termotransferu :-) Edytowane 11 Styczeń 2012 przez rpp Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 Dzięki , papier z Unpipap'u . Więcej nic nie podają . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 (edytowane) Bezapelacyjnie najlepszy do termotransferu jest papier z prasy menstruacyjnej mojej zony Edytowane 11 Styczeń 2012 przez chodi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 Ja tam nie narzekam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
joopa 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 A jak to robicie? MOżecie coś polecić dla kogoś całkiem zielonego ? Co jak, może jakaś stronka ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 drukujesz, prasujesz, namaczasz i trawisz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 Margo nam się rozwija tylko pogratulować koledze. Trzymam kciuki !!!!! Bravo !!!!! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 Mała poprawka w usb , pomyłka była także w połączeniu do uC . Pamiętać należy o skrzyżowaniu połączenia pomiędzy RXD TXD Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Styczeń 2012 Czas na BTM-222 czyli port Bluetooth do komunikacji bezprzewodowej. Dodana została automatyczna dolewka Kto ma pomysł nad rozwiązaniem pomiaru zasolenia ? Lechu nie śpimy Co jeszcze chcielibyście w swoim sterowniku ? Mamy : -pomiar temp -pomiar pH -automatyczna dolewka -port usb oraz bt -8 wyjść -grzanie / chłodzenie -wyjścia czasowe włącz/wyłącz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 - pwm min 3 kanały - wyswietlacz graficzny - touch screen - Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach