Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 (edytowane) Tylko 3 ? Cytując ds'a "6 PWM Channels with Programmable Resolution from 2 to 16 Bits" Wyświetlacz to można zrobić w opcji http://youtu.be/koLBu7ADHII Edytowane 12 Styczeń 2012 przez Marqo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 tylko jak chcesz PWM to musisz przepiąć wyświetlacz pod inne porty bo podpinając tak jak na pierwszym schemacie to zająłeś wszystkie wyjścia PWM LCDkiem :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 1 - PHmetr nie będzie działał , chyba że zamiast pH ma czytać informacje elektroda sucha/mokra 2 - c14 to nie musi być trymer 3 - sprzętowy PWM na T1 masz zajęty - rpp ma racje, ale masz jeszcze 3 kanały wolne na T3. 4 - ciekawi mnie gzie podepniesz USB/BT - oba sprzętowe uarty zajęte masz... to by było tyle na pobieżnie, jak sie obrobię to zerknę dłużej. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 A jak to robicie? MOżecie coś polecić dla kogoś całkiem zielonego ? Co jak, może jakaś stronka ? Tu masz fajnego pdf'a z opisem jak zrobić płytkę domową metodą. http://radio.elektroda.net/pdf/pcb.pdf Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 3 - sprzętowy PWM na T1 masz zajęty - rpp ma racje, ale masz jeszcze 3 kanały wolne na T3. Faktycznie jest jeszcze T3 - do tej pory największy procek jaki brałem do moich teoretycznych tworów :-) to ATmega32 a tam kończy się na T2 :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 www.faldruk.pl www.prototypy.pl - 2 pierwsze z brzegu firmy które zrobią to za grosze i o niebo lepiej. Ja kiedyś sam robiłem płytki do prototypów i pojedynczych urządzeń, ale bez soldermaski to jest totalna lipa. Co prawda są dzisiaj już soldermaski DIY (naświetlane UV) ale to i tak nigdy nie bedzie to samo co płytka z labu. Jeśli na pająka poskładane działa - puszczasz pliki do firmy, za 3 dini odbierasz płytki "mniut malina" i zaraz sie serce raduje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 I to wszystko jest w loccutusowym kontrolerze :-) Nie wiem po co walczycie z kolejnym... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 Pierwsze schematy już trochę nie aktualne są Po pracy postaram się wrzucić w całości to co udało mi się stworzyć smithpl np dla celów edukacyjnych Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 Rozumiem - nie żartowałem - nie rozumiem :-) Dla celów edukacyjnych do wlasnie idealnie nadaje sie sterownik loccutusa, ale w sumie bawcie sie :-) Najgorsze jest to ze wyszyc plytke i napisac soft to.... chwilka siedzenia bo to banalny projekt. Gorzej juz z wykonaniem, zmontowaniem, wypilowywaniem, podpinaniem :-) Na tym wiekszosc sympatykow z reguly polegnie :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 a wyjscia 1-10V ? sterowanie pompami, statecznikami ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 Jak sterowanie pompami to pewnie z różnymi programami a nie tylko najprostsze włącz/wyłącz :-) No i skoro sterowanie pompami to może też Koraliami 12V - tylko tu jest problem bo pompy są AC a nie DC (przynajmniej tak znalazłem w necie mimo sprzecznych opinii na ten temat) więc sterowanie PWM nie będzie tak banalne jak w przypadku Tunze. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 Łe jejku niech se piszą chłopaki niech kombinują - na własnych błędach człowiek sie uczy najlepiej. A co do sterownika to ten o którym mowa powstał w 2004 roku... prehistoria. dziś 3/4 zrobiłbym inaczej - a w zasadzie zrobię. Ale po kolei Pompy - 24V ale nie DC!! więc lipa z PWMem bo na bank nie zadziała. Ale mostek H i już wygląda to inaczej - szkoda że nie idzie sie sklonować - pobawiłbym się... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 No w sumie tak, tylko i tak na końcu okaże się że takie coś już jest :-) No ale zima, coś trzeba robić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 Jest czy nie jest ... wisi mi to Robię to dla siebie a , że przy okazji czegoś mogę się nauczyć to czemu nie . Tak wiem , wiele błędów ale tak na teraz to wygląda: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 prawie ok - tylko 2 magistrale i2c będziesz robił ?? (rozdzieliłeś PCFa i ADSa) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 1 - aref atmegi - podłączony musi być do tego kondensator 2 - i2c , tak jak Leszek wspomniał podłącz razem a poza tym skorzystaj ze sprzętowego Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 Po co dodaje się 1-10V ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Styczeń 2012 do sterowania na przykład statecznikami T5 z funkcją DIMM. Przyjedź lepiej w garażu pomóc a nie tam rysujesz takie płachty wielkie.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach